Rusia a făcut apel la decizia juriului în proba de schiatlon de la Jocurile Olimpice

Delegaţiei Rusiei a făcut apel la decizia de duminică a juriului în proba de schiatlon de la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, considerând că norvegianul Martin Johnsrud Sundby, medaliat cu bronz, şi-a schimbat trasa în sprintul final şi l-a incomodat pe rusul Maxim Vilegjanin.

156 afișări
Imaginea articolului Rusia a făcut apel la decizia juriului în proba de schiatlon de la Jocurile Olimpice

Rusia a făcut apel la decizia juriului în proba de schiatlon de la JO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Rusia a depus oficial un apel scris în privinţa rezultatelor de la schiatlon masculin, în proba 15/15 kilometri, în care Maxim Vilegjanin a încheiat pe locul patru", se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Ruşii consideră că Sundby şi-a schimbat intenţionat trasa, dar norvegianul a negat acest lucru. "Lupta a fost strânsă. În ultimii zece metri mi-am schimbat trasa, dar nu a fost nimic intenţionat", a declarat Sundby.

Rusia a depus o contestaţie imediat după cursă, dar juriul Federaţiei Internaţionale de Schi (FIS) nu a schimbat rezultatul cursei.

Conform organizatorilor, FIS are 72 de ore la dispoziţie să studieze apelul Rusiei.

Proba a fost câştigată de elveţianul Dario Cologna, urmat de suedezul Marcus Hellner şi de norvegianul Martin Johnsrud Sundby. Sportivul român Paul Constantin Pepene a ocupat locul 48.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici