Rusia riscă suspendarea de la Euro 2016, după ce a fost amendată de UEFA pentru violenţele fanilor

Echipa naţională de fotbal a Rusiei riscă descalificarea de la Euro 2016 după ce UEFA a amendat, marţi, Federaţia Rusă cu 150.000 de euro pentru incidentele provocate de către suporterii săi în timpul meciului cu Anglia, notează cotidianul englez Mirror.

29258 afișări
Imaginea articolului Rusia riscă suspendarea de la Euro 2016, după ce a fost amendată de UEFA pentru violenţele fanilor

Rusia riscă suspendarea de la Euro 2016, după ce a fost amendată de UEFA pentru violenţele fanilor

În comunicatul UEFA se arată că Rusia a fost descalificată cu suspendare, ceea ce înseamnă că ruşii vor fi eliminaţi de la Campionatul European la următorul incident de acest gen.

Suporterii ruşi şi englezi au fost protagoniştii unor incidente violente care au avut loc sâmbătă, în interiorul arenei Stade Velodrome şi pe străzile din Marsilia, înainte şi după meciul Anglia-Rusia, scor 1-1, în grupa B de la Euro 2016.

Comitetul Executiv al UEFA a avertizat federaţiile de fotbal din Anglia şi Rusia că nu va ezita să impună sancţiuni suplimentare, dacă astfel de acte de violentă vor apărea.

Decizia privind amendarea Rusiei şi ultimul avertisment privind descalificarea se referă doar la incidentele care au avut loc în stadion şi care sunt sub jurisdicţia UEFA. Se poate face apel împotriva acestei hotărâri. Fanii rusi sunt acuzaţi de rasism şi de folosirea materialelor pirotehnice în timpul meciului din Marsilia.

Fanii englezi care au fost prezenţi pe stadion la meciul cu Rusia susţin că unii suporteri ruşi purtau tricouri cu naţionala Angliei pentru a se infiltra în mulţime, înainte de a ataca violent.

Un grup de 29 de suporteri ai echipei naţionale de fotbal a Rusiei sunt expulzaţi, marţi, din Franţa, în urma scenelor repetate de violenţă din oraşele care găzduiesc Euro 2016, notează BBC. Poliţia franceză susţine că 150 de "huligani ruşi foarte bine pregătiţi" sunt de vină pentru confruntările violente din Marsilia de sâmbătă. 35 de persoane au fost rănite, majoritatea suporteri englezi, iar 20 de oameni au fost arestaţi după trei zile de violenţe în Marsilia.

Federaţia Engleză de Fotbal (FA) a precizat, marţi, prin vocea preşedintelui Greg Dyke, că are "îngrijorări serioase" în privinţa securităţii în oraşul francez Lille, unde suporterii englezi şi ruşi vor ajunge în această săptămână pentru meciurile de la Euro 2016. Suporterii englezi de fotbal trebuie să ajungă la Lille înaintea meciului de joi cu Ţara Galilor din oraşul vecin Lens, în timp ce Rusia va juca împotriva Slovaciei, miercuri, la Lille.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici