Spadasinii români au fost premiaţi la Guvern. Ponta: "Am repetat în lift, să nu încurc spada cu sabia" - VIDEO

Echipa naţională feminină de spadă, campioană europeană, şi cea masculină de sabie au fost premiate, miercuri, la Guvern, cu sume totale de peste 300.000 de lei, prilej cu care preşedintele Federaţiei Române de Scrimă, Mihai Covaliu, i-a dăruit premierului Victor Ponta o spadă.

238 afișări
Imaginea articolului Spadasinii români au fost premiaţi la Guvern. Ponta: "Am repetat în lift, să nu încurc spada cu sabia" - VIDEO

Spadasinii români au fost premiaţi la Guvern. Ponta: "Am repetat în lift, să nu încurc spada cu sabia" - VIDEO (Imagine: captură video)

Premiile au fost înmânate de şeful Guvernului, care a afirmat că a repetat înainte, în lift, pentru a nu încurca spada cu sabia.

"Felicitări echipei noastre de spadă. Am repetat în lift, să nu greşesc spada cu sabia. Nu am privilegiul domnului ministru (n.r. - Mircea Duşă, ministrul Apărării) să mă bucur că e vorba de o echipă care se pregăteşte la clubul Steaua, sunt obligat să spun că mă bucur în numele României", a spus Ponta la ceremonia de premiere, eveniment la care a participat doar lotul feminin de spadă format din Simona Gherman, Ana Maria Brânză, Simona Pop şi Maria Udrea.

Sportivii câştigători şi antrenorii lor au fost recompensaţi, în funcţie de performanţă, cu sume cuprinse între 700 de lei şi 19.000 de lei, cuantumul total al premiilor depăşind 300.000 de lei, din care aproximativ 200.000 de lei provin de la CSA Steaua Bucureşti şi 100.000 lei de la Ministerul Tineretului şi Sportului.

Cu ocazia ceremoniei de premiere, preşedintele Federaţiei Române de Scrimă, Mihai Covaliu, i-a oferit lui Ponta o spadă, premierul spunând că o va adăuga colecţiei sale de obiecte sportive, fără însă să o folosească "în bătălia politică".

După ceremonie, componentele lotului de spadă au intrat în sala de şedinţe a Guvernului unde au discutat şi s-au fotografiat cu miniştrii, cu secretarii de stat şi cu funcţionarii care se pregăteau pentru începerea şedinţei săptămânale a Executivului.

Echipa feminină de spadă a României, formată din Ana Maria Brânză, Simona Pop, Simona Gherman şi Maria Udrea, a cucerit, joi, medalia de aur la Campionatele Europene de scrimă de la Strasbourg, după ce a învins, în finală, cu scorul de 38-34, reprezentativa Rusiei.

Simona Gherman a cucerit şi medalia de bronz în proba individuală de spadă.

Echipa masculină de sabie a României, în componenţa Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Ciprian Gălăţanu, Iulian Teodosiu, s-a clasat, sâmbătă, pe locul 5 la Campionatele Europene de scrimă de la Strasbourg.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici