Steaua va juca meciul cu Aalborg fără spectatori, ca urmare a incidentelor din play-off-ul LC

UEFA a decis ca FC Steaua să dispute fără spectatori partida cu Aalborg, din Liga Europa, şi să achite o penalitate de 64.500 de euro, pentru incidentele de la meciul retur cu Ludogoreţ Razgrad, din play-off-ul Ligii Campionilor, a anunţat, vineri, site-ul oficial al forului european.

125 afișări
Imaginea articolului Steaua va juca meciul cu Aalborg fără spectatori, ca urmare a incidentelor din play-off-ul LC

Steaua va juca meciul cu Aalborg fără spectatori, ca urmare a incidentelor din play-off-ul LC (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Steaua va juca următorul meci de pe teren propriu din cupele europene cu porţile închise şi a fost amendată cu 50.000 de euro pentru comportamentul rasist al suporterilor, cu 10.000 de euro pentru aprinderea şi aruncarea unor petarde şi cu 4.500 de euro pentru comportamentul necorespunzător al echipei (n.r. - cinci cartonaşe galbene)", este decizia Comisiei de Control, Etică şi Disciplină a forului continental, luată după problemele semnalate la partida 27 august, disputată în Bulgaria, în urma căreia Steaua a pierdut play-off-ul şi a ajuns în Liga Europa.

UEFA a mai hotărât ca Ludogoreţ Razgrad să joace următorul meci de pe teren propriu din cupele europene cu un sector al stadionului închis. Clubul bulgar a fost amendat cu 6.000 de euro pentru comportamentul necorespunzător al jucătorilor (n.r. - cinci cartonaşe galbene şi unul roşu), cu 5.000 de euro pentru lacune în organizare şi cu 5.000 de euro pentru invadarea terenului.

Echipa Steaua a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor, la 27 august, după executarea loviturile de departajare, scor 5-6, în poarta formaţiei bulgare Ludogoreţ Razgrad apărând fostul fundaş dinamovist Cosmin Moţi, care a parat două penaltiuri şi a înscris un gol de la 11 metri. După 120 de minute scorul a fost 1-0 pentru Ludogoreţ, acelaşi rezultat fiind înregistrat şi în meicul tur, de la Bucureşti.

Steaua Bucureşti va evolua în Liga Europa, având programat primul meci din grupa J în data de 18 septembrie, pe teren propriu, cu echipa daneză Aalborg.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici