Tokyo ar putea candida la organizarea JO-2020, pentru a accelera reconstrucţia Japoniei

Oraşul Tokyo ar putea candida pentru organizarea Jocurilor Olimpice de vară din 2020, pentru a stimula reconstrucţia Japoniei, după seismul din 11 martie, a declarat, duminică, guvernatorul Shintaro Ishihara.

48 afișări
Imaginea articolului Tokyo ar putea candida la organizarea JO-2020, pentru a accelera reconstrucţia Japoniei

Tokyo ar putea candida la organizarea JO-2020, pentru a accelera reconstrucţia Japoniei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Chiar dacă Jocurile Olimpice vor avea loc peste nouă ani, noi am putea să candidăm. Dacă vom munci mult, cu obiective la nouă ani distanţă, acest lucru ar fi un stimulent pentru reconstrucţie şi pentru renaşterea ţării noastre", a spus Ishihara.

Shintaro Ishihara, care a candidat pentru al patrulea mandat de guvernator al oraşului Tokyo, a fost reales, duminică, conform rezultatelor exit-poll-urilor. Campania electorală s-a axat pe mijloacele de reconstrucţie a ţării după cutremurul din martie.

Tokyo a candidat pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2016, dar a pierdut în faţa oraşului Rio de Janeiro, deşi a avut o campanie de 122 de milioane de euro. Acest eşec a fost văzut ca unul din cele mai mari ale lui Ishihara din ultimii 12 ani, de când acesta este guvernator al oraşului Tokyo.

Oraşele care vor să obţină organizarea JO de vară din 2020 au termen de depunere a candidaturilor la CIO până la 1 septembrie 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici