Tudorel Stoica: În fotbalul românesc primează interesul material şi cel politic, e o mare mizerie

Fostul internaţional Tudorel Stoica a declarat marţi agenţiei MEDIAFAX că în momentul de faţă în fotbalul românesc e o "mare mizerie" deoarece primează interesul material şi cel politic, iar sportul este lăsat pe planul doi.

67 afișări
Imaginea articolului Tudorel Stoica: În fotbalul românesc primează interesul material şi cel politic, e o mare mizerie

Tudorel Stoica: În fotbalul românesc primează interesul material şi cel politic, e o mare mizerie (Imagine: Mediafax Foto)

"Sunt foarte mulţi bani în fotbalul de astăzi faţă de perioada când am jucat noi. În fotbalul românesc primează interesul material şi cel politic. E o mare mizerie. Sportul este lăsat pe planul doi. Mulţi joacă acum fotbal, dar spre deosebire de generaţia mea, nu mai cuceresc trofee şi nici nu mai aduc zeci de mii de oameni la stadion. Jucătorii români de astăzi nu-şi mai doresc să facă performanţă, ci umblă mai mult prin «Bamboo». Cred că educaţia fotbaliştilor de astăzi este mult stricată de patronii de fotbal", a spus Tudorel Stoica.

Fostul căpitan al echipei Steaua a mai adăugat că venirea jucătorilor şi a antrenorilor străini în campionatul intern a dus la scăderea valorii echipelor cu tradiţie.

"E normal ca jucătorii străini care vin în campionatul intern să nu pună suflet pentru echipa la care joacă. În ultimii ani au fost aduşi mulţi «mercenari» pe care nu-i interesează decât banii. Mă uit la Steaua sau la Dinamo, care au fost tot timpul echipe tehnice, de posesie. Acum, aceste lucruri au fost stricate de străinii veniţi în ultimii ani. Nu se poate ca o echipă mare să dea un gol şi pe urmă să se bage în poartă şi să arunce mingea pe vârfuri. Pe timpul generaţiei mele, după ce dădeam un gol, mai tare ne aruncam în atac să mai înscriem vreo două-trei", a spus fostul mijlocaş stelist.

Tudorel Stoica este prezent la Iaşi cu ocazia partidei dintre "Legende" şi "Suporteri" programată, miercuri, înaintea finalei Cupei României dintre CFR Cluj şi FC Vaslui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici