UEFA colaborează cu reţelele de socializare pentru a combate abuzurile online asupra fotbaliştilor

  • UEFA s-a angajat să colaboreze cu platformele de socializare pentru a combate abuzurile online, ca parte a unei campanii "Respect" care va începe odată cu startul Euro 2022 feminin.
  • Organismul de conducere al fotbalului european a declarat că va "monitoriza, raporta şi remedia în mod activ cazurile de abuz online".
130 afișări
Imaginea articolului UEFA colaborează cu reţelele de socializare pentru a combate abuzurile online asupra fotbaliştilor

Vara trecută, jucătorii englezi Marcus Rashford, Jadon Sancho şi Bukayo Saka au fost abuzaţi rasial pe internet după înfrângerea din finala Euro 2020 masculin în faţa Italiei, conform BBC.

UEFA a declarat că programul Respect va include o campanie intitulată "Cicatrici reale" care "va evidenţia efectele devastatoare ale abuzurilor online îndreptate împotriva jucătorilor de fotbal, antrenorilor şi oficialilor pe platformele de socializare şi îi va educa pe aceştia cu privire la modul în care se pot apăra cel mai bine împotriva acestor abuzuri".

"Când spui ceva pe reţelele de socializare, nu realizezi cât de dureros este sau consecinţele pe care le poate avea", a declarat Wendie Renard, fundaşul echipei Franţei şi al clubului Lyon. "Poate lăsa urme, pentru că toţi suntem oameni, toţi avem emoţii".

UEFA a adăugat: "Programul Respect vizează acţiuni concrete pentru a preveni comportamentul online abuziv şi discriminarea în timpul tuturor competiţiilor sale finale, inclusiv în timpul meciurilor finale ale competiţiilor de tineret, feminine şi masculine pentru următorii trei ani", a declarat UEFA.

"Pentru a se asigura că conţinutul dăunător este eliminat, UEFA colaborează direct cu principalele platforme de socializare, cum ar fi Twitter, Meta (Instagram şi Facebook) şi TikTok".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici