UEFA recunoaşte că golul Ucrainei a fost corect. "Greşeala este una la o mie de cazuri"

Secretarul general al UEFA, italianul Gianni Infantino, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că golul nevalidat Ucrainei în meciul cu Anglia este "o eroare în 1.000 de cazuri" în cei trei ani ai experimentului cu cinci arbitri.

428 afișări
Imaginea articolului UEFA recunoaşte că golul Ucrainei a fost corect. "Greşeala este una la o mie de cazuri"

UEFA recunoaşte golul eronat nevalidat Ucrainei în meciul cu Anglia. "Greşeala este una la o mie de cazuri"

"Este o eroare în 1.000 de cazuri în trei ani de experimente cu cinci arbitri. Este o eroare umană, de câţiva centimetri, dar per total suntem mulţumiţi de acest experiment. Aveam prevăzută această conferinţă pentru astăzi şi aseară (n.r. - marţi) a apărut această problemă. Cu toate acestea trebuie să fim mulţumiţi şi trebuie să-l felicităm pe Pierluigi Collina pentru munca sa. O decizie în privinţa tehnologiei video pe linia porţii se va lua la 5 iulie. Două sisteme sunt testate în acest moment, dar niciunul nu este fiabil 98 la sută", a spus Infantino.

UEFA şi preşedintele Michel Platini se opun introducerii tehnologiei video pe linia porţii, militând pentru varianta cu cinci arbitri, în timp ce preşedintele FIFA, Joseph Blatter, s-a declarat de acord cu folosirea noii tehnologii.

În minutul 62 al meciului Anglia - Ucraina, scor 1-0, ucraineanul Marko Devici a şutat la poartă, iar John Terry a scos balonul de după linia porţii. Arbitru ungur Viktor Kassai a lăsat jocul să continue, după ce asistenul suplimentar Istvan Vad nu i-a semnalizat că mingea depăşise linia porţii cu întreaga circumferinţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici