Victor Piţurcă: Şansele la locul doi sunt reale, dar noi ne dorim să câştigăm grupa

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că echipa României are şanse reale să obţină locul doi în grupa de calificare la Cupa Mondială din 2014, dar a precizat că îşi doreşte o victorie în meciul cu Olanda, care ar facilita o clasare pe prima poziţie.

430 afișări
Imaginea articolului Victor Piţurcă: Şansele la locul doi sunt reale, dar noi ne dorim să câştigăm grupa

Victor Piţurcă (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Şansele la locul doi sunt acum reale, dar noi ne dorim să câştigăm grupa, pentru că la baraj nu ai nicio siguranţă că te califici. Ştiu că e foarte greu, pentru că jucăm împotriva unei forţe a fotbalului mondial. Dacă vom câştiga, logic putem fi consideraţi favoriţii grupei, pentru că vom fi pe primul loc, dar nu ar fi nimic sigur, pentru că în primăvară ne aşteaptă alte două meciuri extrem de grele", a spus Piţurcă.

Victor Piţurcă a afirmat că echipa Olandei este avantajată de faptul că a evoluat vineri împotriva Andorrei şi astfel şi-a putut odihni o parte dintre titulari. "Suntem puţin dezavantajaţi faţă de adversarii noştri pentru că am avut un meci dificil cu Turcia şi de aceea sper ca jucătorii să fie apţi sută la sută din punct de vedere fizic până mâine. În schimb, Olanda a avut un adversar mai facil şi este un avantaj pentru că a putut să-şi menajeze câţiva jucători, dar la un astfel de meci motivarea trebuie să fie la cel mai înalt nivel şi sper să încheiem anul cu un rezultat pozitiv. Până la urmă aş fi mulţumit şi cu un egal, totul e să nu pierdem, însă noi vrem victoria", a completat Piţurcă.

Echipa naţională a României va întâlni Olanda, marţi, de la ora 21.00, pe Arena Naţională, în cadrul Grupei D a preliminariilor Cupei Mondial din 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici