Wimbledon: victorie neaşteptată pentru Jaqueline Cristian, succes mare pentru Sorana Cîrstea

După ce, luni, Ana Bogdan a debutat cu victorie, azi, alte două românce de pe tabloul principal au trecut în turul secund: Jaqueline Cristian şi Sorana Cîrstea - ultima eliminând o fostă semifinalistă la Londra.

4559 afișări
Imaginea articolului Wimbledon: victorie neaşteptată pentru Jaqueline Cristian, succes mare pentru Sorana Cîrstea

Sorana Cîrstea

WIMBLEDON - turul 1, miercuri

Sorana CÎRSTEA (33 ani, 37 WTA) - Tatjana MARIA (35 ani, 62 WTA) 6-1, 2-6, 6-3

Meciul de pe terenul 8 a fost întrerupt de ploaie la scorul de 5-1 pentru Sorana, în primul set. Prima manşă i-a revenit româncei, care în setul 2, în chiar primul game, şi-a cedat serviciul. A doua întrerupere a venit la scorul 1-1 în setul doi.

Wimbledon este turneul preferat pentru sportiva din Germania, care a ajuns în semifinale în 2022, la simplu (a pierdut la Ons Jabeur), şi în sferturile de finală, în 2018, la dublu. Pentru „Sori”, cel mai bun rezultat în turneele de Mare Şlem în reprezintă sferturile de finală de la Roland Garros 2009. La Wimbledon, a prins de 4 ori turul 3 (2009, 2012, 2017, 2021).

Jaqueline CRISTIAN (25 ani, 133 WTA) - Lucia BRONZETTI (24 ani, 47 WTA) 6-3, 6-4 

Pe terenul 10, Jaqueline conducea pe tabelă când a venit prima dată pe ziua de azi ploaia, scor 3-1 şi servea. La reluare, a cedat serviciul. Apoi, ploaia a dat năvală la scorul de 4-3 pentru Cristian. A reuşit să închidă jocul în două seturi.

Italianca Bronzetti avea un sezon excelent pe iarbă, cu finală făcută recent la Bad Homburg (Germania), cedată la cehoaica Katerina Siniakova. În schimb, Cristian a cedat ambele jocuri pe iarbă disputate în acest an, fără să fi câştigat vreun set.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici