Churchill cenzurat pe Google? O fotografie a sa a dispărut câteva ore din lista premierilor britanici

  • Winston Churchill a fost premierul Marii Britanii în timpul celui de-al doilea răboi mondial, conducând ţara spre victorie
  • De şi este considerat erou naţional, statuia sa a fost vandalizată în timpul protestelor anti-rasism
978 afișări
Imaginea articolului Churchill cenzurat pe Google? O fotografie a sa a dispărut câteva ore din lista premierilor britanici

Churchill cenzurat pe Google? O forografie a sa a dispărut câteva ore din lista premierilor britanici

Fotografia lui Winston Churchill a dispărut din lista premierilor britanici din căutările de pe Google, la secţiunea Google Graphs ceea ce a determinat internauţii să acuze cenzura.

Concret, atunci când se căuta lista premierilor britanici, la Knowledge Graph apăreau toate fotografiile, mai puţin a lui Winston Churchill, acesta fiind totuşi prezent ca un profil fără poză, conform AFP.

Internau\ţii s-au întrebat imediat dacă acet lucru este cenzură.

Inclusiv oficialii au protestat. ” iuritor dacă este o politică deliberată, @Google. Europa occidentală ar fi fost aproape cu siguranţă aservită fără omul a cărui fotografie este acum absentă", a scris pe Twitter Simon Clarke, secretar de stat pentru creştere regională şi guvernare locală, apărând unul dintre marii eroi ai celui de-al Doilea Război Mondial.

"Suntem la curent cu faptul că imaginea lui Sir Winston Churchill lipseşte în Knowledge Graph pe Google", a comunicat Google care a promis să remedieze problema.

Google a comunicat pe Twitter că ar fi vorba doar de ”o actualizare automată” şi că ”problema va fi rezolvată”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici