Cluj: Moaşte ale Sfântului Ioan Paul al II-lea, expuse în Catedrala ”Schimbarea la Faţă”

Moaşte ale Papei Ioan Paul al II-lea vor fi expuse, duminică, în Catedrala greco-catolică "Schimbarea la Faţă" din Cluj-Napoca şi vor putea fi venerate în orele dintre celebrările liturgice, urmând să rămână în lăcaşul de cult atât timp cât vor fi credincioşi dornici să se reculeagă în faţa lor.

762 afișări
Imaginea articolului Cluj: Moaşte ale Sfântului Ioan Paul al II-lea, expuse în Catedrala ”Schimbarea la Faţă”

Cluj: Moaşte ale Sfântului Ioan Paul al II-lea, expuse în Catedrala ”Schimbarea la Faţă”

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Eparhia Greco-Catolică de Cluj-Gherla, relicvariul, însoţit şi de un atestat cu privire la prezenţa picăturilor din sângele Papei, este un dar din partea secretarului Suveranului Pontif, cardinalul Stanislav Dziwisz, Arhiepiscop de Cracovia.

”Moaşte ale Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea vor fi expuse, duminică, întreaga zi, în Catedrala greco-catolică <Schimbarea la Faţă> din Cluj-Napoca. Va fi astfel readus în inimi modelul marelui sfânt al Bisericii Catolice, dar şi al unui mare Om, iubitor de Dumnezeu şi de oameni, în ziua pomenirii sale de către calendarul liturgic latin. Moaştele vor putea fi venerate în orele dintre celebrările liturgice duminicale, programate de la orele 8.30, 10.30 (celebrată de Episcopul eparhial) şi 18.00, şi vor rămâne în catedrală atât timp cât vor fi credincioşi dornici să stea câteva momente, în reculegere, în faţa lor. Relicvariul, însoţit şi de un atestat cu privire la prezenţa picăturilor din sângele Papei, este un dar pentru Eparhia de Cluj-Gherla, din partea celui care i-a fost secretar timp de aproape 40 de ani, Eminenţa Sa Cardinalul Stanislav Dziwisz, Arhiepiscop de Cracovia”, se arată în comunicat.

Reprezentanţii Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla susţin că Papa Ioan Paul al II-lea a fost un apropiat prieten al Bisericii Române Unită cu Roma Greco-Catolică (BRU) pe care a numit-o ”Biserică a martirilor şi mărturisitorilor” şi prieten al tuturor românilor, în condiţiile în care a numit România ”Grădina Maicii Domnului”.

Episcopul Florentin Crihălmeanu arată în comunicat că primele generaţii de episcopi greco-catolici români au primit Bulele Pontificale cu sigiliul şi semnătura Pontifului Ioan-Paul al II-lea.

“Putem spune că de personalitatea Papei Ioan-Paul al II-lea se leagă reînvierea Bisericii noastre după perioada de persecuţie. Doresc să subliniez şi memorabila vizită în România a Episcopului Romei, întâia vizită a unui urmaş al Sfântului Apostol Petru pe plaiurile mioritice, din luna mai a anului 1999, care a trezit acea voce a poporului drept-credincios ce a rămas în sufletul Pontifului Ioan-Paul al II-lea şi, cu siguranţă, şi al poporului român, strigătul <Unitate, Unitate!>”, se mai arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici