Criza din zona Mării Negre. Marea Britanie cere eliberarea navelor şi a echipajelor ucrainene

Premierul britanic Theresa May a îndemnat Rusia să elibereze navele şi echipajele ucrainene sechestrate duminică, adăugând că Londra va continua să militeze pentru impunerea de "sancţiuni adecvate" împotriva Moscovei, informează cotidianul The Independent.

1435 afișări
Imaginea articolului Criza din zona Mării Negre. Marea Britanie cere eliberarea navelor şi a echipajelor ucrainene

Criza din zona Mării Negre. Marea Britanie cere eliberarea navelor şi echipajelor ucrainene şi militează pentru sancţiuni

"Mesajul nostru către Rusia este foarte clar, ar trebui să elibereze navele şi marinarii, să detensioneze situaţia", a declarat May, care a afirmat că incidentul din zona Mării Negre este parte a "modelului de comportament rus".

Liderul Guvernului de la Londra a mai afirmat că Marea Britanie "a fost întotdeauna în fruntea Uniunii Europene militând pentru sancţiuni împotriva Rusiei în legătură cu comportamentul acesteia. Vom continua să cerem ceea ce considerăm a fi sancţiuni adecvate pentru Rusia".

Theresa May a completat spunând că "Rusia ar putea alege o cale diferită".

"Rusia ar putea sprijini sistemul internaţional bazat pe reguli şi dacă ar face asta, poziţia sa ar fi diferită. Alege să continue cu acest model de comportament", a completat May.

Ambarcaţiuni ale Serviciului Federal rus de Securitate (FSB) au deschis focul spre trei nave militare ucrainene, capturându-le şi arestând 24 de membri ai echipajelor. Cele trei nave militare ucrainene se aflau în largul fostei provincii ucrainene Crimeea, anexată de Rusia în anul 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici