Dragoş Tudorache, noul ministru de Interne: Va fi dificil să îmi menţin încrederea în prefecţii care au implicare politică

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, la prima videoconferinţă cu prefecţii pentru pregătirea alegerilor le-a transmis acestora că pleacă de la un capital de încredere de 100%, dar că îi va fi dificil să-şi menţină încrederea dacă aceştia au vreo implicare politică.

790 afișări
Imaginea articolului Dragoş Tudorache, noul ministru de Interne: Va fi dificil să îmi menţin încrederea în prefecţii care au implicare politică

Dragoş Tudorache, noul ministru de Interne: Va fi dificil să îmi menţin încrederea în prefecţii care au implicare politică (Imagine: Silvia Ilie/ Mediafax Foto)

"Nu am nici un motiv să mă îndoiesc de experienţa şi capacitatea dumneavoastră de a gestiona acest proces electoral. Cu toţii aveţi sprijinul meu şi al conducerii MAI, însă nu veţi avea nicio înţelegere din partea mea în ceea ce priveşte lipsa de echidistanţă. Plecăm de la un capital de încredere de 100%, dar îmi va fi dificil să îmi menţin încrederea dacă veţi avea vreo implicare politică. Cei care intenţionaţi să vă asumaţi o poziţie politică vă rog să ne spuneţi asta cât mai repede, pentru a găsi un înlocuitor în judeţ", a transmis prefecţilor, ministrul Afacerilor Interne.

Ioan-Dragoş Tudorache, a condus, miercuri, prima întrunire a Comisiei Tehnice Centrale de organizare a alegerilor, şedinţa având loc în sistem videoconferinţă cu prefecţii.

În cadrul şedinţei, care marchează începutul pregătirilor pentru organizarea alegerilor din 11 decembrie 2016, s-au trecut în revistă şi o serie de măsuri organizatorice. Ministrul afacerilor interne le-a solicitat prefecţilor urgentarea întocmirii caietelor de sarcini pentru a putea tipări apoi buletinele de vot. Aceste caiete de sarcini trebuie să conţină specificaţii tehnice clare referitoare la condiţiile de calitate a hârtiei şi cernelii cu care vor fi imprimate buletinele de vot. Totodată, în cadrul şedinţei s-a solicitat Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, care pune la dispoziţie hârtia pentru tipărirea buletinelor, să se asigure că aceasta este de calitate şi că nu sunt diferenţe între loturile care vor fi trimise în teritoriu.

La finalul întâlnirii, ministrul Afacerilor Interne le-a solicitat tuturor celor implicaţi în organizarea alegerilor să respecte termenele prevăzute în calendarul aprobat prin hotărâre de guvern referitoare la organizarea alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor.

La prima şedinţă a Comisiei Tehnice Centrale pentru organizarea alegerilor au fost prezenţi, printre alţii, reprezentanţi ai Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, ai Autorităţii Electorale Permanente, ai Secretariatului General al Guvernului, ai Ministerul Afacerilor Externe şi ai Ministerului Finanţelor Publice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici