Suporterii lui Lazio au afişat saluturi fasciste, în meciul cu Celtic de Europa League. Fanii italieni, impasibili în prezenţa poliţiştilor scoţieni

Suporterii echipei Lazio au afişat saluturi fasciste înaintea şi în timpul partidei cu Celtic din Europa League, încheiată cu scorul de 2-1 în favoarea scoţienilor.

998 afișări
Imaginea articolului Suporterii lui Lazio au afişat saluturi fasciste, în meciul cu Celtic de Europa League. Fanii italieni, impasibili în prezenţa poliţiştilor scoţieni

Suporterii echipei Lazio au afişat saluturi fasciste în partida cu Celtic din Europa League (SURSA Twitter @pittgriffin)

Înaintea întâlnirii dintre cele două formaţii, fanii italieni au fost surprinşi pe străzile din Glasgow cântând şi executând saluturi fasciste.

 

 

Suporteri au afişat aceleaşi gesturi şi în timpul partidei cu Celtic, încheiată cu victoria scoţienilor, cu scorul de 2-1.

Prezenţa numeroasă a poliţiştilor scoţieni care i-a escortat la stadionul Celtic Park, nu i-a intimidat pe fanii italieni.

Conform BBC, poliţia din Scoţia urmează să clarifice, vineri, dacă s-au făcut arestări în urma acestor incidente.

Clubul din Serie A a fost deja avertizat de UEFA, aceasta nefiind prima dată când suporterii au performat acest salut. Partida dintre Lazio şi Rennes, scor 2-1, a avut parte de aceleaşi incidente.

Înaintea partidei cu Celtic, oficialii lui Lazio au rugat fanii să se abţină de la astfel de gesturi.

”Din păcate, o parte din suporteri cred că este acceptabil să afişeze salutul fascist şi să facă remarci rasiste. Acest lucru este inacceptabil şi de netolerat. Vrem o relaţie sănătoasă cu fanii noştri, nu această relaţie. Le-am repetat că avem zero toleranţă pentru acest tip de comportament. Imaginea lui Lazio peste hotare este foarte importantă pentru noi. Contează foarte mult. Credibilitatea noastră este în joc. Când UEFA ne pedepseşte pe noi, pedepseşte, de asemenea, mii de fani care au un comportament adecvat”, a declarat managerul de securitate al lui Lazio, Nicolo D'Angelo.

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici