Un nou deces într-un spital din România. ANCHETĂ

O femeie de 46 de ani a murit în blocul operator al Spitalului de Obstetrică Ginecologie „I.A. Sbârcea” Braşov, înainte de operaţie, cel mai probabil din cauza unui şoc anafilactic, după anestezie. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru moarte suspect, transmite corespondentul MEDIAFAX.

741 afișări

Reprezentanţii conducerii Spitalului de Obstetrică Ginecologie „I.A. Sbârcea” Braşov au declarat că femeia a fost internată pentru o afecţiune ginecologică şi ar fi trebuit să fie operate. Medicii au început să-i facă anestezia generală, însă femeia a murit înainte de intervenţia chirurgicală.

„Nu s-a produs operaţia, după ce s-a început anestezia generală, s-a intubat, a intervenit acest incident. În sala de operaţie, cu toată Reanimarea prezentă, cu toate manoperele făcute conform protocoalelor”, a explicat dr. Valeria Badea, manager Spitalul de Obstetrică-Ginecologie „I.A Sbârcea” Braşov.

Managerul este de părere că ar putea fi vorba despre un şoc anafilactic, deşi femeia mai făcuse intervenţii chirurgicale.

„A mai avut operaţii (...) Nu s-a menţionat nimic, analize în limite normale, noi avem toată documentaţia. Efectiv - un incident foarte trist pentru toată lumea, căci în fond scopul nostru este să le facem bine pe paciente. Se presupune că ar fi fost un şoc anafilactic la o substanţă, un caz foarte rar, la o substanţă anestezică, care începe cu stop cardiac, ce nu a reacţionat la nicio manevră ce face parte din procedura noastră de reanimare (...) Nu a lipsit absolut nimic, nici medici, nici substanţe”, a mai spus dr. Valeria Badea, manager Spitalul de Obstetrică-Ginecologie „I.A Sbârcea” Braşov.

Conducerea spitalului aşteaptă acum concluziile necropsiei efectuate la Serviciul Medicină Legală Braşov.

Moartea femeii este considerate suspectă, astfel că poliţiştii au deschis un dosar penal.

„În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”, au precizat reprezentanţii IPJ Braşov.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici