Vladimir Putin a discutat prin telefon cu liderii europeni Emmanuel Macron şi Angela Merkel, despre situaţia din Siria/ Papa Francisc cere încetarea violenţei "inumane" din Siria: "Nu putem lupta împotriva răului cu alt rău"

Preşedintele rus Vladimir Putin a discutat despre situaţia de criză din Siria cu omologul său francez Emmanuel Macron şi cancelarul german Angela Merkel, la o zi după ce ONU a adoptat o rezoluţie prin care cere instituirea unui armistiţiu de 30 de zile pentru regiunea Ghouta, relatează agenţia Tass.

892 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin a discutat prin telefon cu liderii europeni Emmanuel Macron şi Angela Merkel, despre situaţia din Siria/ Papa Francisc cere încetarea violenţei "inumane" din Siria: "Nu putem lupta împotriva răului cu alt rău"

Vladimir Putin a discutat prin telefon cu liderii europeni Emmanuel Macron şi Angela Merkel, despre situaţia din Siria

Liderii, care au vorbit prin telefon, au subliniat importanţa cooperării de a implementa armistiţiul cerut de Naţiunile Unite, a declarat Kremlin-ul.

"Părţile au discutat despre problema din Siria în contextul situaţiei din Ghouta de Est şi despre accesul ajutorului umanitar în acea regiune, dar şi altele din Siria", se arătă într-un comunicat.

"Părţile au afirmat că depunerea unui efort comun a ajutat la aprobarea şi adoparea rezoluţiei Nr. 2401 a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite pe 24 februarie. Părţile au menţionat importanţa continuării eforturilor comune în scopul de a implementa prevederile rezoluţie cât mai curând posibil", a mai adăugat comunitatul.

Liderul rus a afirmat că armistiţiul nu este valabil şi pentru grupările teroriste din regiune.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 270.000 de morţi.

Papa Francisc cere încetarea violenţei "inumane" din Siria: "Nu putem lupta împotriva răului cu alt rău"

Papa Francisc a făcut un apel puternic pentru încetarea imediată a violenţei, pentru a putea fi transmise ajutoare umanitare în Siria, în special în fieful rebel Ghouta de Est, care este vizat de atacuri aeriene ale regimului sirian, transmite cruxnow.com

,,Adresez un apel să înceteze imediat violenţa, să se dea acces unor ajutoare umanitare, cum ar fi hrană şi medicamente, şi să fie evacuaţi răniţii şi bolnavii. Toate acestea sunt inumane. Nu putem lupta împotriva răului cu alt rău”, a declarat Papa Francisc  în faţa pieţei Sfântul Petru din Roma, imediat după rugăciunea Angelus.

Apelul vine după ce în ultima săptămână în Ghouta de Est au fost ucişi peste 500 de civili în bombardamentele aeriene comise de regimul Bashar al Assad, chiar dacă exista o rezoluţie adoptată de ONU care cere un armistiţiu de 30 de zile.

Suveranul Pontif s-a arătat şi în trecut îngrijorat de situaţia din Siria. În aprilie 2016 a părăsit insula Lesbos şi s-a întors în Vatican împreună cu 12 refugiaţi sirieni. Fapta sa a fost catalogată ca un ,,gest de bun venit” oferit imigranţilor, care au ajuns în Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici