Washington de acord să revizuiască înţelegerea privind dezvoltarea de rachete balistice de către Coreea de Sud

Preşedintele SUA, Donald Trump, a fost de acord cu omologul său sud-coreean, Moon Jae-in, privind necesitatea revizuirii înţelegeri ce limitează dezvoltarea de rachete balistice de către Coreea de Sud, în contextul amplificării tensiunilor cu Phenianul, a anunţat Administraţia de la Seul.

932 afișări
Imaginea articolului Washington de acord să revizuiască înţelegerea privind dezvoltarea de rachete balistice de către Coreea de Sud

Washington, Seul, de acord să revizuiască înţelegerea privind dezvoltarea de rachete balistice de către Coreea de Sud

Coreea de Sud vrea să crească pragul ce limitează arsenalul balistic al ţării pentru a-şi consolida capabilităţile defensive împotriva regimului de la Phenian, relatează agenţia de ştiri Reuters.

În conformitate cu un acord între Washington şi Seul, revizuit în 2012, Coreea de Sud şi-a limitat în mod voluntar dezvoltarea de rachete balistice la dispozitive cu o rază de acţiune de maxim 800 de kilometri şi o încărcătură de maxim 500 de kilograme.

"Cei doi lideri au fost de acord cu principiul revizuirii directivei privind rachetele până la nivelul dorit de Coreea de Sud, împărtăşind viziunea că este necesară întărirea capabilităţilor defensive ale Coreei de Sud ca reacţie la provocările şi ameninţările lansate de Coreea de Nord", se afirmă într-un comunicat al Administraţiei prezidenţiale de la Seul.

Casa Albă nu a menţionat înţelegerea bilaterală, însă a indicat că cei doi lideri au căzut de acord să-şi intensifice cooperarea în domeniul apărării şi necesitatea consolidării capabilităţilor defensive ale Coreei de Sud.

Preşedintele Trump "şi-a dat acordul pentru planurile Coreei de Sud de achiziţionare de echipamente militare americane în valoare de miliarde de dolari", se mai arată în comunicatul Casei Albe.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat miercuri că "discuţiile nu sunt soluţia" la criza cu regimul Kim Jong-Un. "Statele Unite au discutat cu Administraţia din Coreea de Nord, au plătit bani pentru extorsiune timp de 25 de ani. Discuţiile nu sunt soluţia", a transmis Trump prin Twitter.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici