Criza COVID în era digitală. Traficul de internet fix a înregistrat cea mai mare creştere din ultimii ani

  • Traficul de internet fix a înregistrat o crestere de 51%, cea mai mare din ultimii ani.
  • Traficul de internet mobil a avut o creştere de 30%, mai mică comparativ cu anii precedenţi, potrivit unui studiu ANCOM..
75 afișări
Imaginea articolului Criza COVID în era digitală. Traficul de internet fix a înregistrat cea mai mare creştere din ultimii ani

Criza COVID în era digitală. Traficul de internet fix a înregistrat cea mai mare creştere din ultimii ani

Potrivit realizatorilor studiului, impulsionat de criza sanitară, traficul total de internet fix a înregistrat o creştere excepţională în anul 2020 (51%), traficul mediu lunar de internet fix/locuitor fiind de 44 GB/lună.

La nivel naţional, în medie, 7 din 10 gospodarii deţin o conexiune de internet fix, adică 8/10 gospodarii urbane si 6/10 gospodarii rurale. Acest decalaj s-a redus pe parcursul lui 2020, ritmul de creştere a numarului de conexiuni din rural (+16%) fiind mult peste cel din urban (+4%).

În ceea ce priveşte internetul mobil erau 20,4 milioane de conexiuni active la sfârşitul lui 2020 (+3%), două treimi (13,6 milioane) fiind conexiuni 4G sau 5G (+13%).

Traficul total de internet mobil a crescut cu 30% faţă de 2019, astfel că traficul mediu a ajuns la 4,9 GB/luna/locuitor.

La capitolul telefonie erau 22,6 milioane de cartele SIM active de telefonie mobilă, dintre care 60% pe bază de abonament şi 40% pe baza de cartele preplătite.

Numărul cartelelor SIM preplătite de telefonie mobilă active a înregistrat o scădere anuală de 6%, în timp ce numărul de cartele SIM cu abonament a crescut cu doar 3%, astfel că numarul total de cartele SIM active a înregistrat o uşoară scădere de 0,3%.

În 2020, traficul mediu de telefonie mobilă efectuat de un locuitor a fost de 5 ore şi 8 minute/luna, respectiv de 30 SMS-uri/lună, astfel că traficul total de voce a avut o creştere anuală de 8%.

În ceea ce priveşte televiziunea erau 7,8 milioane de abonamente la servicii TV, dintre care 5,8 milioane erau abonamente prin cablu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici