Facebook anunţă că a ajuns la o înţelegere cu mass-media germană pentru a lansa Facebook News „un loc dedicat conţinutului jurnalistic”

Facebook a anunţat luni că a înscris un şir de parteneri mass-media germani pentru a furniza, începând din luna mai, conţinut pentru un produs de ştiri locale, într-o nouă platfomă de ştiri numită Facebook News.

583 afișări
Imaginea articolului Facebook anunţă că a ajuns la o înţelegere cu mass-media germană pentru a lansa Facebook News „un loc dedicat conţinutului jurnalistic”

Facebook anunţă că a ajuns la o înţelegere cu mass-media germană pentru a lansa Facebook News „un loc dedicat conţinutului jurnalistic”

Descris ca un „loc dedicat conţinutului jurnalistic”, Facebook News va prelua articole din Die Zeit şi Der Spiegel, precum şi dintr-o serie bogată de ziare, inclusiv Frankfurter Allgemeine Zeitung, Handelsblatt şi Tagesspiegel, relatează Reuters.

„O parte din baza noastră de utilizatori vrea să citească mai multe ştiri”, a declarat reporterilor Jesper Doub, directorul programului Facebook pentru ştiri.

Facebook News a fost lansat în Statele Unite şi Marea Britanie şi va urma în curând în Franţa, a adăugat Doub. El nu a dezvăluit condiţiile financiare pentru publicaţiile care susţin lansarea în Germania a Facebook News.

„Suntem încântaţi să încercăm noi modalităţi de a ajunge la cititorii noştri cu jurnalism de calitate în strâns parteneriat cu platforme precum Facebook", a declarat Stefan Ottlitz, directorul general al Grupului Spiegel, într-o declaraţie.

Facebook a declarat săptămâna trecută că va investi 1 miliard de dolari în ştiri în următorii trei ani, la câteva zile după ce gigantul IT a suferit o înfrângere în Australia unde o lege impune giganţilor tehnologici să plătească companiile media tradiţionale pentru a conţinutul lor prezent pe platforma de social-media.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici