Gigantul tehnologic chinez Baidu spune că ar putea dura 6 ani până când va putea livra în totalitate metaversul său

  • Baidu, cu sediul la Beijing, intenţionează să organizeze luni evenimentul său anual pentru dezvoltatori în lumea virtuală a aplicaţiei sale metaverse, XiRang;
  • Cu toate acestea, în cadrul unui eveniment de avanpremieră desfăşurat marţi, directorul executiv responsabil de XiRang a minimizat aşteptările, menţionând că multe aspecte nu sunt încă la înălţime;
  • „Metaversul, deşi este un cuvânt la modă în comunitatea globală de tehnologie şi de investiţii, este încă în fază incipientă”, a declarat Brian Tycangco, analist la Stansberry Research;
14256 afișări
Imaginea articolului Gigantul tehnologic chinez Baidu spune că ar putea dura 6 ani până când va putea livra în totalitate metaversul său

Sursa foto: Mediafax.ro

În timp ce moda metaverse a cuprins întreaga lume în acest an, unul dintre giganţii chinezi din domeniul tehnologiei a dezvăluit o versiune a ecosistemului virtual care, deocamdată, nu este prea satisfăcătoare.
 
Metaversul poate fi definit, în linii mari, ca fiind următoarea generaţie a internetului. O lume virtuală în care oamenii interacţionează prin intermediul unor avatare tridimensionale. Gigantul reţelelor de socializare Facebook s-a conformat tendinţei în octombrie. A schimbat numele aplicaţiei în Meta şi a anunţat că are planuri mari pentru investiţii conexe în valoare de 10 miliarde de dolari în următorul an.
 
China este la fel de zbuciumată de titluri despre metaverse. Baidu, cu sediul la Beijing, plănuieşte să organizeze luni evenimentul său anual pentru dezvoltatori în lumea virtuală a aplicaţiei sale metaverse, XiRang. Compania susţine că aceasta va fi prima conferinţă chineză despre metavers.
 
Cu toate acestea, la un eveniment de avanpremieră desfăşurat marţi, executivul responsabil de XiRang a minimalizat aşteptările şi a menţionat cât de multe aspecte nu sunt încă la înălţime.
 
Dezvoltarea aplicaţiei a început în decembrie anul trecut, dar mai sunt încă şase ani până la lansarea completă, a declarat Ma Jie, vicepreşedinte la Baidu, în limba mandarină, reporterilor. 
 
Aplicaţia Baidu, aşa cum există acum, poate găzdui 100.000 de participanţi virtuali la conferinţa de luni, a spus Ma, arătând reporterilor o reprezentare grafică a stadionului virtual. El a spus că Baidu urmăreşte să construiască o platformă open-source pentru dezvoltatorii de metaverse - o infrastructură pentru o lume virtuală. Evenimentul de luni marchează deschiderea XiRang pentru dezvoltatori, deocamdată în principal în China.
 
„Metaversul, deşi este un cuvânt la modă în comunitatea globală de tehnologie şi de investiţii, este încă în fază incipientă”, a declarat Brian Tycangco, analist la Stansberry Research, prin e-mail. „Mulţi oameni nici măcar nu înţeleg pe deplin ce înseamnă acest cuvânt astăzi sau ce va însemna în următorii 3-5 ani.”
 
Calendarul lui Baidu reflectă înţelegerea de către companie a metaversului, abordarea sa conservatoare în gestionarea aşteptărilor şi mediul de reglementare din China, a spus el. „Baidu încearcă în mod clar să avanseze pentru a deţine metaversul pe piaţa sa de origine, respectând în acelaşi timp noile politici ale Beijingului care vizează prevenirea situaţiilor de monopol, de unde şi platforma deschisă".
 
În ultimele 18 luni, guvernul chinez a luat măsuri drastice împotriva presupuselor practici monopoliste ale giganţilor chinezi din domeniul tehnologiei internetului, prin amenzi şi noi reglementări. De asemenea, Beijingul a promulgat anul acesta o nouă lege privind confidenţialitatea datelor. Analiştii spun că factorii de decizie politică încearcă să abordeze problemele legate de inegalitatea veniturilor, sprijinind în acelaşi timp creşterea bazată pe inovare.
 
Baidu a declarat pentru CNBC că deschiderea este o parte inerentă a companiei şi că, prin promovarea dezvoltării open source, aplicaţiile pot fi adoptate mai diversificat şi mai rapid. Compania a fost fondată în urmă cu aproape 22 de ani ca motor de căutare pe internet şi de atunci şi-a mutat atenţia către cloud computing, inteligenţă artificială, robotaxi şi alte tehnologii.
 
Internetul din China este controlat strict de către guvern, iar site-urile străine de socializare, Facebook şi Twitter, sunt blocate. Google şi-a operat motorul de căutare în China doar pentru scurt timp.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici