Inteligenţa artificială înseamnă progres, însă lipsa unor principii clare a încetinit adoptarea acesteia

  • Tot mai multe companii investesc în inteligenţa artificială, însă au reţineri.
  • Un nou studiu arată că lipsa unor principii clare a încetinit adoptarea inteligenţei artificiale.
  • Costul este un alt motiv pentru ezitările companiilor.
150 afișări
Imaginea articolului Inteligenţa artificială înseamnă progres, însă lipsa unor principii clare a încetinit adoptarea acesteia

Inteligenţa artificială înseamnă progres, însă lipsa unor principii clare a încetinit adoptarea acesteia

Despre inteligenţa artificială se vorbeşte de mulţi ani, mai întâi datorită filmelor de la Hollywood, apoi companiile de tech au început să investească tot mai mult în dezvoltarea acesteia. Însă, există totuşi nişte reţineri.
 
Deşi vedem tot mai des roboţei cu inteligenţă artificială, există sentimentul că progresul în domeniu este frânat, iar această senzaţie este reală. Conform unei cercetări făcute de IDC, analiştii au concluzionat că există trei motive principale pentru care companiile din tech nu vor încă să dea totul. Principalul motiv e reprezentat de cost, 55% dintre companiile care au participat la studiu spun asta.
 
De asemenea, absenţa unor principii solide cu privire la dezvoltarea inteligenţei artificiale ridică semne de întrebare pentru 49% din companii.
 
Analistul Ritu Jyoti de la IDC spune că multe companii se tem de consecinţe negative dacă inteligenţa artificială nu este dezvoltată corespunzător. Jyoti a descris şi elementele fundamentale ale unei inteligenţe artificiale responsabile: corectitudinea, astfel încât algoritmii să nu reflecte preconcepţiile umane. Uşurinţa de a explica scopul. Să fie sigură din punct de vedere al securităţii şi confidenţialităţii. Să păstreze o arhivă clară pentru a putea fi analizat în orice moment din ciclul vieţii. Şi nu în ultimul rând, să fie transparent procesul de dezvoltare al algoritmilor, al construirii şi al instalării.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici