Odihnă fără coşmaruri: Aplicaţia pentru Apple Watch care-ţi veghează somnul

  • Un student american a inventat o aplicaţie care te scapă de coşmaruri
  • NighWare va funcţiona pentru început doar pe Apple Watch
  • Aplicaţia detectează parametrii specifici unui coşmar şi începe să vibreze
  • Vibraţia te scoate din starea de coşmar, dar nu te trezeşte
304 afișări
Imaginea articolului Odihnă fără coşmaruri: Aplicaţia pentru Apple Watch care-ţi veghează somnul

În câte nopţi te-a trezit cel mic pentru că a avut un coşmar? În curând, totul ar putea deveni de domeniul trecutului cu aplicaţia NighWare.

Ideea apornit de la Tyler, un student american, al cărui tată, veteran de război, avea foarte dese coşmaruri ca urmare a stresului post traumatic.

„Am încercat să fac ceva care să-l ajute să doarmă mai bine. Despre asta e vorba”, povesteşte Tyler Skulzaceck, inventatorul NightWare.

„Imaginează-ţi cum ar fi să nu dormi 10 ani şi, mai mult, când adormi să retrăieşti cea mai cumplită experienţă a vieţii tale”, spune Grady Hannah, CEO NightWare. 

Aplicaţia, disponibilă deocamdată pentru Apple Watch, monitorizează pulsul şi mişcările în timpul somnului şi, în momentul în care detectează parametri specifici unui coşmar, începe să vibreze. Vibrează suficient cât să te scoată din faza de coşmar, dar nu suficient cât să te trezească. Grady Hannah, CEO-ul NightWare îţi explică.  

„Vibrează, ca şi cum ai primi o notificare sau un SMS. Intervenim la cel mai coborât nivel şi creştem gradual, până când ies din coşmar.”

Administraţia americană pentru medicamente şi alimente a dat undă verde proiectului, spunând că este o invenţie revoluţionară.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici