Opt ţări au semnat Acordul Artemis, creat de NASA pentru explorarea Lunii

  • Acordul Artemis creat de NASA pentru regulile de explorare lunară a fost semnat de 8 ţări
  • SUA, Marea Britanie sau Emiratele Arabe au semnat acordul, nu însă Rusia sau China
  • Scopul acordului este de a preveni orice neînţelegeri sau conflicte viitoare
1320 afișări
Imaginea articolului Opt ţări au semnat Acordul Artemis, creat de NASA pentru explorarea Lunii

Opt ţări au semnat Acordul Artemis, creat de NASA pentru explorarea Lunii

Probabil ştii deja că NASA vrea să ne întoarcem pe Lună. Este vorba despre Programul Artemis care ţinteşte ca prima femeie să ajungă în 2024 pe Lună. Ei bine, de acum există şi un acord creat de NASA. A fost semnat de SUA, Australia, Canada, Japonia, Luxemburg, Italia, Marea Britanie şi Emiratele Arabe Unite.

Principalul aliat al NASA lipseşte. Rusia nu a semnat, nefiind de acord cu Programul Artemis. "O invazie" a fost numit de către Dmitry Rogozin, şeful programului spaţial din Rusia. Nici China nu a semnat, însă acest lucru nu e de mirare. Şeful NASA a spus că acordul ar trebui modificat substanţial pentru a include China.
 
Nu trebuie să uiţi că există deja un acord pentru pacea în Spaţiu semnat de 110 ţări. Acel acord interzice folosirea bombelor nucleare în Spaţiu.
Programul Artemis a avut un buget iniţial de 35 de milioane de dolari, iar NASA a mai cerut fonduri pentru anul fiscal 2020 în urmă cu 3 săptămâni.
 
  • „Bugetul pe care l-am prezentat în faţa Senatului este un buget puternic şi cred că este un buget care ne permite să continuăm să împingem umanitatea în sistemul solar într-un mod cum nu s-a mai făcut până acum”, explică Jim Bridenstine, administrator NASA
 
România nu este pe lista ţărilor care a semnat acordul, deşi a fost prezentă la cel din 1967. Acum însă avem probleme: am acumulat datorii de peste 115 milioane de euro la Agenţia Spaţială Europeană şi am pierdut dreptul la vot. E prima dată când se întâmplă aşa ceva de când Agenţia a fost înfiinţată în 1975.
 
                

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici