Război în AI. Musk dă în judecată OpenAI, compania din spatele Chat GPT, acuzând-o că nu a construit o "inteligenţă artificială generală" pentru umanitate

  • Elon Musk a intentat un proces împotriva OpenAI şi a directorului său executiv Sam Altman.
  • Elon Musk acuză start-up-ul că nu şi-a respectat acordul fondator de a construi o "inteligenţă artificială generală" pentru umanitate.
1819 afișări
Imaginea articolului Război în AI. Musk dă în judecată OpenAI, compania din spatele Chat GPT, acuzând-o că nu a construit o "inteligenţă artificială generală" pentru umanitate

Război în AI. Musk dă în judecată OpenAI, compania din spatele Chat GPT, acuzând-o că nu a construi o "inteligenţă artificială generală" pentru umanitate

"Până în ziua de azi, site-ul OpenAI continuă să spună că statutul său este de a se asigura că AGI "aduce beneficii întregii umanităţi". În realitate, însă, OpenAI a fost transformată într-o filială de facto cu sursă închisă a celei mai mari companii de tehnologie din lume: Microsoft, au precizează avocaţii lui Musk.
 
Musk spune că scopul procesului este de a "obliga" OpenAI să adere la acordul său fondator de a construi o tehnologie care să nu avantajeze doar persoane precum Altman şi corporaţii precum Microsoft.
 
Miliardarul din domeniul tehnologiei a fost unul dintre cofondatorii OpenAI în 2015. În dosarul său juridic, Musk a declarat că a donat în total 44 de milioane de dolari grupului.
 
Şeful Tesla a părăsit consiliul de administraţie al OpenAI în 2018, în urma unor dezacorduri cu Altman privind direcţia de cercetare. Un an mai târziu, grupul a înfiinţat o ramură cu scop lucrativ, prin intermediul căreia Microsoft a investit aproximativ 13 miliarde de dolari.
 
Alianţa Microsoft-OpenAI este analizată de organismele de supraveghere a concurenţei din SUA, UE şi Marea Britanie. Preşedintele Microsoft, Brad Smith, a declarat săptămâna aceasta pentru Financial Times că cele două companii sunt "parteneri foarte importanţi", dar că "Microsoft nu controlează OpenAI".
 
OpenAI a devenit un lider în domeniul inteligenţei artificiale generative - software care poate produce text, imagini şi coduri în câteva secunde - despre care analiştii cred că va zgudui industriile din întreaga lume. Alţi rivali din Big Tech, precum Google şi Amazon, investesc, de asemenea, masiv în dezvoltarea acestei tehnologii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici