Rolls Royce vrea să doboare recordul de viteză pentru un avion electric. „Am testat sistemul, ştim că totul funcţionează”

  • Rolls Royce vrea să bată recordul de viteză pentru un avion electric
  • Noul motor, de 500 de cai putere, ar putea propulsa avionul cu 480 km/h
  • Rolls Royce vrea să ajungă la zero emisii în 2050
550 afișări
Imaginea articolului Rolls Royce vrea să doboare recordul de viteză pentru un avion electric. „Am testat sistemul, ştim că totul funcţionează”

FOTO: Profimedia

Rolls Royce schimbă macazul. După ce zeci de ani a propulsat avioane cu combustibil convenţional, acum şi-a propus să doboare recordul de viteză pentru un avion electric. Pentru asta lucrează cu producătorul de motoare electrice YASA.

Noul motor electric de 500 de cai putere, va fi propulsat de o baterie de 6.000 de celule litiu-ion, care ar putea alimenta lejer 250 de case. Autonomia avionului va fi de 320 de kilometri şi, la turaţie maximă a motorului, va atinge 480 de kilometri pe oră.

Actualul record de de viteză aparţine avionului german Extra 330LE, care a atins 344 de kilometri pe oră.

Deocamdată, Rolls Royce a finalizat testele la sol cu noul motor, urmând ca acesta să fie montat pe avionul IonBird, care va încerca stabilirea unui nou record anul viitor. E o parte a planului ambiţios stabilit de Rolls Royce de a avea zero emisii pentru motoarele de avion până în 2050.

Rob Watson, directorul Rolls Royce Electrical, şi-a făcut deja planul. „Din acest moment, am testat sistemul, ştim că totul funcţionează, vom integra motorul în avion, îl vom pregăti de zbor şi vom bate recordul la începutul anului viitor.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici