VIDEO Două lansări spre orbită au eşuat în aceeaşi zi. Elon Musk: E greu cu rachetele

  • Start-up-ul Astra Space Inc a încercat să ajungă pe orbită pentru prima dată
  • Racheta Kuaizhou-1A a chinezilor transporta un satelit de observare
  • Ambele lansări au eşuat. Elon Musk: "Îmi pare rău să aud. E greu cu rachetele"
5740 afișări
Imaginea articolului VIDEO Două lansări spre orbită au eşuat în aceeaşi zi. Elon Musk: E greu cu rachetele

Sursă foto: captură Youtube

Ziua de sâmbătă nu a fost una bună pentru ştiinţă. Două lansări spre orbită au eşuat. Mai întâi a fost cea din Alaska a unui start-up, Astra Space Inc.

Rocket 3.1 a decolat fără probleme, însă la 30 de secunde distanţă a deviat de la curs. Motoarele au fost oprite de la distanţă iar racheta s-a prăbuşit într-o pădure.

La mare distanţă, în deşertul Gobi, racheta Kuaizhou-1A a chinezilor a decolat la rândul ei cu succes.
Trebuia să ducă un satelit de observare pe orbită. La 5 ore distanţă de la decolare a venit confirmarea oficială: misiunea a eşuat.
Elon Musk, fondatorul Space X, a empatizat cu aceştia pe reţelele de socializare.

Elon Musk, fondator Space X: "Îmi pare rău să aud. Sunt sigur că veţi rezolva până la urmă. Noi am avut nevoie de 4 lansări până să ajungem pe orbită. E greu cu rachetele.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici