Neamţ. Turmă de zimbri, filmată pe Valea Cracăului

  • O turmă de zimbri a fost filmată în timpul unei misiuni de monitorizare a faunei.
  • Acţiunea a avut loc în Valea Cracăului din Parcul Naţional Vânători Neamţ.
  • Zona este administrată de regia naţională Romsilva.
1235 afișări

Turma are numeroase exemplare şi a fost filmată de angajaţii parcului naţional.

„Imagini foarte frumoase cu o turmă de zimbri în libertate pe Valea Cracăului în Parcul Natural Vânători Neamţ, într-o filmare realizată de colegul nostru Ioan Mihuţ. Exemplarele de zimbru din Parcul Natural Vânători Neamţ sunt monitorizate tot timpul de specialiştii Romsilva”, scrie pe pagina de Facebook a Romsilva.

Zimbrii trăiesc în libertate în Parcul Natural Vânători Neamţ. Animalul a dispărut din România timp de aproape două secole şi a fost reintrodus în fauna ţării în 1958. Atunci, au fost aduse primele exemplare din Polonia. Ulterior, au fost aduse alte exemplare tot din Polonia şi, treptat, au fost create mai multe nuclee de zimbri, unul din acesta fiind acum Parcul Natural Vânători Neamţ.

În Parcul Natural Vânători Neamţ sunt 45 de zimbri, din care 15 s-au născut în libertate.

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la Bucşani, Haţeg şi Vânători Neamţ cu un efectiv total de peste o sută de exemplare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici