Video Opera şi concertele de muzică clasică se mută la tine în sufragerie

  • Organizatorii Festivalului Enescu pun la dispoziţia publicului online, gratuit, înregistrări din ediţiile anterioare ale evenimentelor
  • Artiştii Operei din Braşov cântă pentru public de acasă
  • Copiii care vor să afle secretele instrumentelor muzicale o pot face zilele acestea online
296 afișări

Dacă iubeşti muzica clasică, acum poţi să te bucuri de spectacole în sufrageria ta. Organizatorii Festivalului George Enescu te invită la concerte pe site-ul oficial festivalenescu.ro. Sunt înregistrări ale ediţiilor anterioare pe care le poţi urmări gratuit sau în schimbul unei sume donate pentru eroii acestor zile – medicii.

https://www.festivalenescu.ro/festivalul-si-concursul-enescu-in-casa-ta/

Şi Opera din Iaşi s-a mutat în online. Poţi să participi la următoarele spectacole din cel mai confortabil loc al casei tale. Ai acces gratuit la adevărate bijuterii muzicale, precum "Spărgătorul de nuci", de Ceaikovski, şi "Lucia de Lammermoor", de Donizetti. Opera din Iaşi şi-a suspendat toate spectacolele începând cu 10 martie.  

Şi Teatrul Naţional din Iaşi a anunţat miercuri că va publica o parte dintre spectacole. Primul va fi “Teatru de Război”,  o poveste despre speranţă, despre Iaşi, un oraş devenit capitală de război, în perioada refugiului dintre 1916 şi 1918.

Pe o scenă virtuală performează şi Opera din Cluj-Napoca. Începând de vineri, site-ul operei îţi pune la dispoziţie înregistrări ale celor mai îndrăgite spectacole din repertoriu, precum "Elixirul dragostei", de Donizetti, şi "Traviata", de Verdi. Tot pe site a fost afişat şi programul spectacolelor pe luna aprilie.

Şi Opera din Braşov se alătură campaniei de promovare a distanţării sociale în lupta cu coronavirusul. Artiştii te aşteaptă pe site cu un moment inedid. Un filmuleţ cu atmosfera din casele lor, unde sunt alături de copii şi animăluţe.  

Copiii care vor să ajungă ca marii artiştii şi vor să desluşească tainele muzicii clasice au ocazia să înveţe zilele acestea online. Adela Mărghidan se numără printre ei şi a ales să ia lecţii de pian prin Skype. Cristina este profesoară şi îi predă fetiţei tainele acestui instrument.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici