Candidatul calificat în turul 2 la alegerile prezidențiale consideră că ar trebui ca oamenii de afaceri să fie ascultați și chiar consultați: „Cu oameni de afaceri, dacă vorbim despre ținte, să ne propunem o țintă pentru început, ca trei sferturi din acel avion să fie încărcat, nu cu chelneri, nu cu sinecuri, nu cu băieți de pază, că nu ne amenință nimeni”.
„N-am făcut rău, n-am furat în această țară, voi ați plătit salarii și ați ridicat această țară prin munca voastră, ci prin oameni care să-și extindă afacerile prin cooperări internaționale, prin asocieri, prin pachete minoritare sau majoritare de acțiuni. O altă țintă, domnule președinte și vă felicit pentru activitatea asiduă, sunteți unul dintre puținii oameni la nivel înalt din statul român, pentru că eu consider Camera de Comerț și Industrie a României parte a statului român”, s-a adresat George Simion președintelui CCIR, Mihai Daraban.
Candidatul la prezidențiale l-a invocat pe Alexandru Ioan Cuza și a vorbit despre schimbări și despre faptul că în momentul de față statul român are sute de mii de bugetari în plus, mulți fiind în funcții de pile.
„Ați spus 1864, Alexandru Ioan Cuza, un reformator. E nevoie de schimbări similare cu cele făcute de Alexandru Ioan Cuza. Știți foarte bine că am fost printre primii, dacă nu singurul din spațiul politic românesc care a salutat ideea aceasta de eficientizare administrativă și chiar sunt acuzat, demonizat, ars, pe rog, în spațiul public și în presa care este finanțată de către ambasade și de către unele corporații, pentru faptul că am îndrăznit să spun că trebuie să existe o eficientizare în sectorul public care să înceapă de la oamenii eficienți care își fac treaba în administrația locală și centrală. Doar ei trebuie să rămână acolo, nu pilele, nu sinecurile, nu membrii de partid care pur și simplu parazitează oamenii din administrație și reprezintă o povară pentru celelalte sectoare bugetare, pentru învățământ, pentru medici, pentru pompieri, militari, polițiști. Statul român a început în anul 2000 de la 800.000 de angajați și a ajuns acum la 1.315.000 de angajați.”, a spus Simion.
Întrebat dacă va colabora cu Camera de Comerț și Industrie a României în vederea reprezentării diplomației economice, în situația în care va ajunge la Cotroceni, George Simion a declarat: „Aveți locul dumneavoastră la Cotroceni, unul onorific, dar cât se poate de executiv.”
„Eu cred că voi folosi inclusiv energia domnului Daraban, așa cum am menționat mai devreme, eu cred că nu pot fi numiți atașați economici de către statul român și Ministerul de Externe fără să existe această consultare, pentru că această instituție trebuie să capete conținut, să nu fie degeaba și munca colegilor dumneavoastră din județe, pe care o apreciez și mulți ne-ați găzduit în prezentarea programului economic de guvernare pe care îl avem și de de asemenea, pe lângă președintele României va funcționa un Consiliu Consultativ antreprenorial cu antreprenori români, cu antreprenori străini, singura noastră dorință și nu cred că cerem prea mult. Sigur, în România de astăzi poate părea pentru unii, ca o formă de cum spun ei, izolaționist, ca toți antreprenorii să fie egali și să-și plătească corect taxele care nu se măresc”, a mai spus George Simion.
„Din aceste diplome pe care le voi lăsa la dispoziția presei, sigur că vor găsi aici, văd o virgulă lipsă. Este și o lucrare de licență în marketing. Am făcut Facultatea de Administrație și Afaceri și orice creștere de taxe reprezintă recesiune. Așa că noi avem de reglat, în primul rând, munca. Ea trebuie încurajată, nu supra-impozitată.”, a încheiat Simion.