Video ŞTIRILE OREI 09.00 | 28 august 2019

MEDIAFAX vă prezintă ştirile orei 09.00

111 afișări

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat, telefonic, cu premierul britanic Boris Johnson despre aprofundarea parteneriatului strategic dintre Bucureşti şi Londra, după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Referitor la Brexit, Preşedintele României a subliniat că o retragere ordonată a Regatului Unit din Uniunea Europeană este atât în interesul Marii Britanii, cât şi al Uniunii.

Executivul a adoptat, ieri, o ordonanţă de urgenţă prin care cartelele prepay vor putea fi cumpărate doar cu buletinul. Măsură urmează să fie aplicată de la 1 ianuarie 2020. Actul normativ include şi măsuri legate de apelurile false la 112, amenzile fiind la un nivel de până la cinci ori mai mare.

Pensionarii cu venituri de pânâ la 1.139 de lei pe lună vor beneficia de o compesare cu 90% a preţului de referinţă al medicamentelor, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu. Guvernul a adoptat ieri actul normativ.

Ministrul de Externe Ramona Mănescu, singurul ministru ALDE care a rămas în Guvern, a demisionat din partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu şi este posibil să se înscrie în PSD, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX.

Un raid aerian atribuit Israelului care a vizat o bază a Hezbollah în oraşul libanez Beirut a vizat, conform unor surse, containere utilizate pentru producerea de combustibil destinat rachetelor de mare precizie, iar mişcarea şiită libaneză pregăteşte o ripostă asupra teritoriului israelian.

Taguri:
ştiri,
mediafax,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici