Video Antonov AN124, gigantul încărcat cu echipamente medicale, a aterizat azi-dimineaţă pe aeroportul Henri Coandă

  • Un avion Antonov AN-124-100 a aterizat în această dimineaţă pe Aeroportul Henri Coandă.
  • Avionul este încărcat cu o cantitate impresionantă de echipamente medicale.
  • Echipamentele au fost achiziţionate din China, iar directorul general UNIFAR, Adrian Ionel, spune că acest trasport special reprezintă “cel mai mare zbor de tip cargo cu destinaţie medicală făcut de acest avion în Europa”
6588 afișări

Un avion Antonov AN-124-100 a aterizat în această dimineaţă pe Aeroportul Henri Coandă. Avionul este încărcat cu o cantitate impresionantă de echipamente medicale. Echipamentele au fost achiziţionate din China, iar directorul general UNIFAR, Adrian Ionel, spune că acest trasport special reprezintă “cel mai mare zbor de tip cargo cu destinaţie medicală făcut de acest avion în Europa”. Antonov AN 124 este cel mai mare avion de tip cargo produs în serie şi poate trasporta tancuri, locomotive, camioane şi iahturi, capacitatea lui de încărcare fiind de 150 de tone.

Nu este însă singurul avion încărcat cu echipamente care va ajunge luna aceasta în România. Alte 12 avioane de tip cargo, ca de exemplu Boeing 747, vor aduce mărfuri necesare medicilor din linia I: măşti de protecţie, ochelari de protecţie, combinezoane şi aparatură medicală.

Pe 9, 20 şi 27 aprilie vor ajunge în ţară 3 avioane de tip Boeing 747 încărcate cu marfă. În acelaşi timp curse regulate DHL vor aduce în România echipamente medicale. Pe 14 aprilie un alt Antonov AN124 va ateriza la Bucureşti din Zhengzhou, China. Pe 15 aprilie va ateriza la Bucureşti un Boeing 747 Silkway West Airlines.

“Nu sunt singurele transporturi care vin, pentru că mai sunt transporturi care vin şi pe cale terestră, din alte zone: Olanda, Austria. Mărfurile care vor veni sunt cel puţin pentru 2 luni şi jumătate din acest moment”, a mai precizat Adrian Ionel.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici