Video Europenii şi americanii pot copia măsurile impuse în China pentru combaterea COVID-19

  • Europenii şi americanii pot copia măsurile impuse în China pentru combaterea COVID-19
  • Măsuri care au dat rezultate în China: carantina în masă, distanţarea socială şi acoperirea costurilor
  • La nivel global sunt confirmate până acum 135.000 de cazuri de COVID-19
1105 afișări

Te-au impresionat probabil şi pe tine imaginile de acum o lună din China, în care oamenii erau aproape „vânaţi” pe stradă de poliţie şi izolaţi cu forţa. Să ştii însă că este una din măsurile care au ajutat la limitarea răspândirii coronavirusului. Oficiali din Organizaţia Mondială a Sănătăţii spun chiar că este posibil ca sute de mii de oameni să fi fost protejaţi în felul acesta.

Acum, în China amploarea infectărilor este mult mai mică. Iar noi suntem în situaţia în care erau ei în februarie. Putem însă învăţa de la chinezi.  

Un prim pas este testarea eficientă. Aceasta ajută la identificarea din timp a oamenilor infectaţi şi tratarea lor.

Carantina în masă este de asemenea un pas important. China a şocat întreaga lume atunci când provincia Hubei a fost închisă, punând în carantină 60 de milioane de oameni. Dar a avut rezultate.

Distanţarea socială este o altă măsură necesară. Suspendarea evenimentelor la care participă mulţi oameni şi închiderea temporară a şcolilor dă cele mai bune rezultate în aceste situaţii.

De asemenea, este important ca publicul să rămână informat. Datele transparente, transmise la timp, ajută la reducerea fricii.

Nu în ultimul rând, acoperirea costurilor este esenţială pentru a putea respecta toate aceste măsuri.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici