Video Imagini rare dintr-un spital din New York. Cum e salvat un bolnav de COVID-19 din ghearele morţii

  • Medicii de la de primiri urgenţe se confruntă zilnic cu situaţii critice, în New York
  • Medic american: Nu am mai văzut aşa ceva în viaţa mea, este un coşmar
  • Asistentă: Dacă ne relaxăm prea devreme, vom pierde lupta cu virusul
1976 afișări

Trageţi perdeaua, vă rog! Trageţi

Daţi-vă! Toată lumea să se îndepărteze!

Sunt imagini pe care rar ai ocazia să le vezi. Aşa arată lupta pentru viaţă într-un spital din New York. Peste 10 medici se adună în jurul pacientului intubat în camera de urgenţă. Masajul cardiac durează câteva secunde şi e urmat de o scurtă pauză. Salvatorii respiră la unison în aşteptarea unui semn de viaţă. Brusc, organismul primeşte aer şi inima bolnavului porneşte. Scenarii identice se repetă aici de mai bine de o lună.

Dr. Anthony Leno - director spitalul Saint Joseph, New York: Facem asta toată ziua, în fiecare zi din ultima lună. Această echipă face asta de mai multe ori pe zi. Este dificil.

Cele mai multe victime ale coronaviruslui sunt aduse în stare critică. De multe ori, din păcate, nu se mai poate face nimic pentru ele. Medicii sunt copleşiţi.

Dr. Anthony Leno: Trăim un coşmar. Nici nu vă puteţi imagina numărul de bolnavi pe care îl avem. Pe o tură am avut şase decese. Fac asta de peste 20 de ani şi nimeni nu a mai vazut aşa ceva.

Medicii au privit moartea în ochi de atâtea ori şi se tem de o relaxare a măsurilor de carantină.

Margaret Cusumano - asistentă şefă, spitalul Saint Joseph, New York: Dacă lăsăm garda jos şi credem că putem ieşi şi răspândi boala, nu o vom învinge. Nu vom putea avea succes.

În New York aproape 10.000 de oameni au murit ca urmare a infecţiei cu noul virus.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici