Video JURNALUL CORINEI DIN CHINA, Episodul 4: „Oamenii care se întorc în China plătesc fiecare zi de carantină”

  • Prima măsură pentru cei care se întorceau în China a fost izolarea la domiciliu
  • După ce s-a agravat situaţia în Europa şi SUA, China a impus izolarea sub sigiliu
  • Oamenii sunt izolaţi acum în hoteluri desemnate de guvern şi plătesc zilnic o taxă
733 afișări

Românca stabilită într-o provincie din China, Corina Albota, îţi povesteşte cum arată acolo izolarea la domiciliu.

„Foarte mulţi dintre prietenii mei au plecat, în perioada Anului Nou chinezesc, în vacanţă şi când s-au întors, au fost obligaţi să stea într-o anumită situaţie de izolare. În jurul zilei de 15 februarie, izolarea era impusă tuturor celor care veneau înapoi în China, dar nu era foarte strictă. Primeai sfatul de a sta acasă 15 zile”, spune Corina Albota.

„După ce situaţia s-a dezvoltat foarte repede în Europa şi în Statele Unite, s-au impus măsuri mult mai dure şi toţi cei care se întorc în China. Din 25 februarie, trebuie să stea sub izolare la domiciliu sub sigiliu”, adaugă românca.

„Sigiliul este de două tipuri. Unul este electronic şi e legat de staţia de poliţie locală, iar altul e de stil vechi, un sigiliu de hârtie pus de comunitatea în care locuieşte”, continuă femeia. 

„S-au dat foarte multe puteri comunităţilor locale, începând de la comunitatea din regiune până la administratorul de bloc, care a primit slujba de a verifica, că sigiliul este intact, că această persoană, dacă are nevoie de ceva, va primi. Momentan, toţi prietenii mei care s-au întors în China sunt în izolare la hoteluri, pentru că noua lege prevede ca ceai care se întorc în China, indiferent de unde vin şi de naţionalitatea lor, să intre în izolare în hoteluri în care au fost desemnate de guvern. În plus, plăteşti o taxă pe zi”, mai explică românca despre izolarea în China. 

Taxa pe care cei care stau în izolare la hotel e între 200 şi 400 de yuani, care înseamnă sub 50 de euro pe zi cu trei mese incluse. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici