Video Numărătoarea paralelă a cadrelor medicale infectate. Cine şi de ce a numărat mai mult personal medical infectat decât grupul de comunicare strategică

  • INSP a raportat până acum 1403 de cadre medicale infectate cu noul coronavirus
  • Numărătoarea făcută de Solidaritatea Sanitară arată un număr de 1727 de cadre medicale infectate
  • Viorel Rotilă: Noi luăm în considerare toate categoriile de personal medical activ implicat în lupta anticovid
  • Adriana Pistol, INSP: Raportarea personalului medical depinde de cât de acurat informează fiecare spital DSP-ul şi DSP-ul pe noi
3728 afișări

Reprezentanţii Federaţiei Solidaritatea Sanitară îţi spun că centralizează numărul total al cadrelor medicale infectate cu ajutorul  liferilor sindicali pe care îi au în fiecare unitate medicală, iar acolo unde nu există aceşti lideri primesc informaţii direct de la salariaţi. Federaţia verifică datele şi cu DSP-urile din ţară.  Pe platforma covid.solidaritatea-sanitara.ro apare un număr de 1727 de cadre sanitare infectate, în timp ce raportarea INSP arată 1403 de cadre infectate. 

" Avem DSP-uri care ne-au scris că ei nu ne vor furniza informaţii pentru că sunt împiedicaţi de Grupul de Comunicare Strategică, de Ordonanţele Militare

 Ei nu au făcut publică metodologia, noi numărăm,şi am precizat public acest lucru, toate categoriile de salariaţi din sănătate, indiferent, ştim care sunt categoriile active, implicate în lupta anticovid, este vorba despre medici, asistenţi medicali şi personal auxiliar, plus biologi implicaţi în analize, noi luăm în considerare toate categoriile de personal active în această perioadă. Noi am avut o discuţie cu cei din Ministerul Sănătăţii şi ne-au spus că, în principiu, Institutul Naţional de Sănătate Publică ia în  considerare formularele de testare în care se menţionează că  ar fi vorba despre angajaţi din sănătate, s-ar părea că acolo apar nişte diferenţe, că nu toate formularele sunt completate corect", spune Viorel Rotilă, managerul Federaţiei Solidaritatea Sanitară. 

Adriana Pistol, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP spune că datele centralizate la nivel de Institut depind strict de cum face raportarea către DSP-uri fiecare unitate sanitară în parte. 

 Sursa de informare este diferenţa. Raportarea personalului medical dar clasificat corespunzător, fără alte tipuri de persoane care lucrează în unitatea sanitară este dependentă de cât de acurat fiecare spital  informează Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia pe noi. Pe de o parte nu raportează că nu vrea să aibă focar, pe de altă parte noi nu deţinem această informaţie decât la bunăvoinţa DSP-ului, explică Adriana Pistol. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici