Timişoara: Şapte medici de la Victor Babeş ajută la ATI-ul de la Spitalul Militar de campanie

Şapte medici rezidenţi de la Spitalul Victor Babeş lucrează alături de cadrele sanitare de la Spitalul Militar de Campanie de pe stadionul CFR din Timişoara, unde, începand de sâmbătă, a fost operaţionalizat un nou compartiment de Terapie Intensivă cu 10 paturi.

350 afișări
Imaginea articolului Timişoara: Şapte medici de la Victor Babeş ajută la ATI-ul de la Spitalul Militar de campanie

Sursa foto: profimedia

„Ni s-a cerut ajutorul, iar noi l-am oferit necondiţionat. 7 colegi, medici rezidenţi, lucrează alaturi de cadrele sanitare de la Spitalul Militar de Campanie de pe stadionul CFR din Timişoara. Acolo, începând de astăzi, a fost operaţionalizat un nou compartiment de Terapie Intensivă cu 10 paturi. Gabriel Bala, Alina Popa, Alina Iova, Loredana Bala, Petrinela Daliu, Dana Dan şi Diana Mateescu îi vor ajuta pe medicii, asistentele şi infirmierele care se luptă pentru viaţa pacienţilor infectaţi cu SARS CoV 2, internaţi în Compartimentul ATI al Sistemului medical modular de izolare şi tratament. Cu toţii au căpătat experienţă lucrând timp de aproape un an în secţiile de Boli Infecţioase, Pneumologie sau în triajul spitalului nostru, iar acum le acordă sprijin colegilor de la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu”, Timişoara”, arată o postare a Spitalului Victor Babeş pe Facebook.

Compartimentul ATI de la Spitalul Militar de campanie de pe stadionul CFR s-a deschis, sâmbătă, în Timişoara.

Prefectul judeţului Timiş, Zoltan Nemeth, spune că numărului crescut de pacienţi cu forme medii şi severe de COVID-19 au mare nevoie de tratament, iar pentru ajutorarea acestora cu oxigen medical s-a realizat instalaţia de oxigen pentru un număr de 54 de paturi din cadrul secţiei de boli infecţioase şi pentru alte 10 paturi din cadrul modulul ATI/ sistemul medical modular de izolare şi tratament.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici