Video Un antreprenor român aşteaptă ajutorul statului pentru a ajuta mai departe: „În momentul acesta estimăm un prejudiciu care va ajunge la vreo 240-260.000 de euro, şi continuă”

  • Sute de tone de ambalaj pentru produse farmaceutice aşteaptă de 2 săptâmâni să fie fabricate
  • Pentru funcţionarea liniei de producţie patronul firmei are nevoie de tehnicieni germani
  • Autorităţile au lăsat transportul germanilor sub semnul întrebării
2069 afișări

Tiberiu Stoian, patronul firmei Exonia din Iaşi, aşteaptă de 2 săptămâni să pornească linia de producţie pentru ambalaje farmaceutice. Utilaje are, angajaţi pregătiţi de muncă are, soluţii la probleme încă mai caută.

”Din păcate ne confruntăm cu o problemă legată de imposibilitatea specialiştilor germani de a putea să ajungă în România să le pună în funcţiune.”, a declarat Tiberiu Stoian, preşedintele Exonia.

Fără tehnicienii nemţi, utilajele zac în depozit, iar ambalajele farmaceutice necesare nu se pot produce. Acest lucru înseamnă amânarea livrărilor şi pierderi de bani.

„În momentul acesta estimăm un prejudiciu care va ajunge la vreo 240-260.000 de euro, şi continuă.”, a mai precizat Tiberiu Stoian.

Produsele urmează să fie livrate la preţ de materie primă, pentru a ajuta în contextul pandemiei.

„Avem extrem de multe solicitări din partea unor producători de medicamente şi producători de biocide, de substanţe de dezinfectante care se confruntă cu imposibilitatea livrării în piaţă a produselor ca urmare a lipsei ambalajelor de desfacere.„, a declarat Tiberiu.

„Se pare că avem suportul Ministerului Afacerilor Interne din România. În momentul acesta cautăm soluţii de transport aerian sau terestru, cu condiţia ca autorităţile din ţările care ar trebui să fie tranzitate să-şi dea acordul.”, a încheiat Tiberiu Stoian.

În acest moment, rezolvarea problemei ţine de relaţiile diplomatice ale României cu celelalte ţări europene.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici