Actorul Emilian Oprea: Personajul meu din "Valea Mută" e o întruchipare a răului; un rău necesar - FOTO

Emilian Oprea, care-l interpretează pe Robert Dima (şeful Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul DIICOT) în seria HBO "Valea Mută", a declarat despre personajul său că e, "efectiv, o întruchipare a răului", dar că "e un rău, cumva, necesar", comparându-l cu Keyzer Söze din "The Usual Suspects".

2452 afișări
Imaginea articolului Actorul Emilian Oprea: Personajul meu din "Valea Mută" e o întruchipare a răului; un rău necesar - FOTO

Actorul Emilian Oprea: Personajul meu din "Valea Mută" e o întruchipare a răului; un rău necesar

"Nu ştiu dacă îmi place ceva în mod neapărat la acest personaj negativ pentru că e odios, n-are trecut, nu ştii absolut nimic despre el. E o întruchipare a răului, efectiv. Pentru că dincolo de ambiţia personajului real de a face lucrurile într-un fel, bine, totul deraiază. Iar limita dintre bine şi rău este foarte blurată la el. Dar e un rău, cumva, necesar. Dacă spun «justiţiar» (cu sensul de 'vigilante', n.red), am spus totul despre el", a declarat Emilian Oprea, fiind întrebat despre personajul pe care îl interpretează în "Valea Mută", noua serie HBO Europe realizată în România şi care va avea premiera duminică, pe 23 octombrie.

"Are părţi bune pentru că demersul lui iniţial are un scop nobil. Plecarea lui este dintr-un punct frumos, dar se pierde pe parcurs din cauza unei ambiţii", a adăugat actorul în cadrul unor discuţii cu jurnaliştii, chiar pe platoul de filmare din Braşov, spunând şi că: "E un rău necesar tipul ăsta de personaj. Adică nimeni nu e de acord cu el, dar toţi în străfundul nostru ne gândim: «Ah, dacă ar exista...»".

"Poate că ne-ar trebui în România vreo câţiva oameni aşa", a comentat şi Rodica Lazăr, cea care o interpretează pe Elena Zamfir (procuror) în film.

"Personajul meu este în zona lui Keyzer Söze din «The Usual Suspects», cam în acea zonă cinematografică ar fi, dacă răul poate fi comparat", a mai susţinut Emilian Oprea.

Trailer-ul oficial, lansat vineri, 21 octombrie, cu două zile înainte de premieră

În cadrul unei întâlniri cu presa, unde a fost proiectat şi primul episod al miniseriei, actorul a fost întrebat dacă a avut de-a face, în viaţa reală, cu procurori sau poliţişti şi cum şi-a pregătit personajul, având în vedere că interpretează un personaj care ajunge să reprezinte o instituţie.

Acesta a povestit că apelat la un prieten pentru a discuta cu un "procuror DIICOT de la Antidrog" şi că l-au interesat anumite detalii: "Voiam să ştiu cum funcţionează anumite lucruri, apropos de ascultări, de descinderi cu mascaţi, de mandate şi alte lucruri...Voiam sa aflu cum se fac şi, mai ales, cum se fac dincolo de lege".

"Iar asta mi-a plăcut mai mult pentru că persoanjul meu cu asta lucrează. Nu lucrează în limita legii, ba dincolo de ea", a mai dezvăluit Emilian despre personajul său, Robert Dima.

Iar actriţa Rodica Lazăr, care interpretează personajul principal feminin în "Valea Mută" (pe Elena Zamfir, procuror) a susţinut că pentru un actor "sunt mai provocatoare personajele negative".

Întrebată care ar fi una dintre replicile preferate din film, actriţa a spus: "E o crimă să faci ce-ţi place?", tot ea oferind răspunsul, în glumă: "Bine, dacă îţi place să faci crime, da!".

Potrivit descrierii HBO, personajul Robert Dima (interpretat de Emilian Oprea) este:
Şarmant, sigur pe sine şi cameleonic, fără trecut, fără rădăcini sau angajamente, Robert, 40 de ani, este un soldat care ştie exact cum arată iadul, iar lumea o priveşte din toate unghiurile cu o lejeritate pe care i-au dat-o viaţa şi experienţa. Are un background profesional ireproşabil, care îl propulsează la şefia DIICOT. Metodele lui sunt mai neortodoxe, însă le dă curs fără complexe, pretextând că acestea reprezintă nişte mijloace pentru a atinge un scop nobil. Pentru început, o subevaluează pe Elena şi îşi desfăşoară nestingherit planurile de destructurare a reţelelor interlope. Dar din clipa în care apare primul martor al crimelor din Valea Mută, lui Robert începe să-i tremure pământul sub picioare.

Iar Elena Zamfir (Rodica Lazăr) este descrisă astfel:
Personalitatea sa puternică, deloc dispusă la compromisuri, a făcut din Elena, 40 de ani, un procuror respectat din cadrul Secţiei de Criminalistică din Bucureşti, unde a activat vreme de opt ani. Când anchetează un caz de crimă finalizat prin deconspirarea unei reţele infracţionale majore, tutelată din umbră de politicieni importanţi, viaţa şi cariera ei ajung la o cotitură majoră. Pradă presiunilor venite din interiorul sistemului, dar şi a unei campanii de presă denigratoare, orchestrată de demnitari corupţi, care fac tot posibilul să o obstrucţioneze, Elena decide să-şi dea demisia. Împreună cu Silviu, soţul ei, şi cu Filip, băiatul surorii ei, pe care Elena îl adoptă, se mută la Braşov. Odată cu această schimbare ea speră să-şi poată continua activitatea, lucrând la cazuri care să o expună la mai puţine riscuri, şi, totodată, să petreacă mai mult timp cu familia.

Prima miniserie HBO Europe realizată în România, thriller-ul "Valea Mută", în regia lui Marian Crişan, va avea premiera duminică, 23 octombrie, de la ora 20:00 la HBO, primul episod fiind disponibil gratuit pe platforma HBO GO.

"Valea Mută" explorează relaţia dintre doi adolescenţi care oscilează între prietenie şi atracţie, în timp ce sunt prinşi într-o serie de evenimente care îi pun în pericol: devin martorii unor crime comise într-o pădure de lângă Braşov.

În rolurile principale ale noii producţii HBO Europe sunt actorii Theodor Şoptelea şi Vlad Bălan, care debutează în film, Rodica Lazăr ("Orizont", "Carmen"), Emilian Oprea ("De ce eu?", "Autoportretul unei fete cuminţi"). Din distribuţia miniseriei fac parte: Corneliu Ulici, Alexandra Fasolă, Ovidiu Niculescu, Mihai Călin, Alina Berzunţeanu, Mihaela Trofimov, Remus Mărgineanu, Ioan Tiberiu Dobrică.

Regia este semnată de Marian Crişan ("Orizont", "Rocker", "Morgen") iar imaginea, de Tudor Mircea ("Comoara", "Când se lasă seara pestre Bucureşti sau metabolism", "Rocker"). "Valea Mută" este o adaptare a unui format norvegian, "Øyevitne/ Eye Witness", cu un scenariu semnat de Christian Barna.

Producţia "Valea Mută" (The Silent Valley) a fost deja selectată pentru proiecţie în cadrul unui festival - Geneva International Film Festival Tous Ecrans, ediţia a 22-a (4 – 12 noiembrie), la secţiunea Day & Night, în afara competiţiei.

Regizorul Marian Crişan a declarat că a fost atras de acest proiect HBO pentru "intriga interesantă" din scenariu, afirmând: "are ceva controversat ca tematică în el – această situaţie în care doi băieţi care se îndrăgostesc şi ajung să devină martori într-un caz de crimă". Pentru alte declaraţii privind castingul, temele producţiei, locurile de filmare şi ţările în care va fi difuzat de HBO, intraţi AICI

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici