Cea mai aglomerată zi de shopping prin internet: Peste 131 de milioane de americani sunt aşteptaţi să cumpere online de Cyber Monday

Peste 131 de milioane de americani sunt aşteptaţi să cumpere online de Cyber Monday, care ar putea fi cea mai aglomerată zi de shopping prin internet din acest an, dar ştirile ar putea să nu fie foarte bune pentru retaileri, având în vedere că media cheltuielilor de Thanksgiving este în declin.

246 afișări
Imaginea articolului Cea mai aglomerată zi de shopping prin internet: Peste 131 de milioane de americani sunt aşteptaţi să cumpere online de Cyber Monday

Cea mai aglomerată zi de shopping prin internet: Peste 131 de milioane de americani sunt aşteptaţi să cumpere online de Cyber Monday (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Anul trecut, 129 de milioane de americani au făcut cumpărături online de Cyber Monday, potrivit datelor Federaţiei Naţionale a Retailerilor (FNR).

Cheltuielile americanilor în magazine şi online, în weekend-ul de Black Friday început joi, de sărbătoarea Thanksgiving, au scăzut pentru prima oară din 2009, cu 2,9%, la 57,4 miliarde de dolari, conform FNR, relatează Bloomberg.

Numărul cumpărătorilor a crescut cu 2 milioane, la 141 de milioane de persoane, dar cheltuielile medii pe persoană au scăzut cu 3,9%, la 407,02 dolari.

Potrivit unei cercetări realizate weekend-ul trecut de compania Prosper Insights & Analytics, la comanda FNR, circa 24,8 milioane de americani au afirmat că vor face cumpărături de Cyber Monday prin aparate mobile, cu 22% mai mulţi faţă de anul trecut şi cu mult peste 3,7 milioane persoane în 2009, transmite MarketWatch. Aproape 44% din totalul cumpărătorilor vor încerca să facă achiziţii online în cursul dimineţii, 19,3% la prânz şi 33% după-amiaza.

Potrivit sondajului, în weekend-ul de Thanksgiving 42,1% dintre americani au făcut cumpărături online.

Cheltuielile sub aşteptări de Black Friday cresc probabilitatea ca retailerii să recurgă la discount-uri similare pe parcusul acestei săptămâni şi sugerează amplificarea presiunilor asupra rezultatelor financiare ale unora dintre companiile de retail. Wal-Mart Stores şi Target au redus deja estimările de profit după vânzările dezamăgitoare ocazionate de începerea cursurilor şcolare.

"Retailerii nu au obţinut ce au vrut de Black Friday şi trebuie să recupereze în următoarele trei săptămâni. Vor fi unele vânzări de panică", a declarat Poonam Goyal, analist la Bloomberg Industries.

Acţiunile Target şi Best-Buy sunt în scădere cu 0,6%, iar Wal-Mart sunt în stagnare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici