Freddie Mercury, omagiat de Google printr-un nou logo interactiv

Freddie Mercury, solistul legendarei trupe rock Queen, care ar fi împlinit, luni, 65 de ani, este celebrat de Google printr-un logo animat şi interactiv.

630 afișări
Imaginea articolului Freddie Mercury, omagiat de Google printr-un nou logo interactiv

Freddie Mercury, omagiat de Google printr-un nou logo interactiv

Noul logo al Google este de fapt un scurt videoclip de animaţie, în care se succed imagini inspirate de diverse momente din viaţa şi cariera artistului, fundalul sonor fiind asigurat de celebra piesă "Don't Stop Me Now" din repertoriul trupei Queen.

Născut în Zanzibar, cu numele Farrokh Bulsara, şi educat în India, Freddie Mercury a înfiinţat trupa Queen, în 1971, cu Brian May, Roger Taylor şi John Deacon. Queen a devenit un nume important în industria rock în 1975, odată cu lansarea celui de-al patrulea album al grupului, "A Night at the Opera", ce conţine legendara piesă "Bohemian Rhapsody", compusă de Freddie Mercury. De altfel, tot Freddie Mercury este acela care a compus versurile pieselor "Crazy Little Thing Called Love", "We Are The Champions", "Somebody To Love"

În afara scenei, Freddie Mercury avea o viaţă privată extrem de protejată, acordând foarte rar interviuri şi nediscutând niciodată în public despre faptul că era homosexual.

La o zi după ce a anunţat în mod public că era bolnav de SIDA, Freddie Mercury a murit pe 24 noiembrie 1991, la vârsta de 45 de ani.

Format în 1971, de cântăreţul Freddie Mercury, chitaristul Brian May, toboşarul Roger Taylor şi basistul John Deacon, grupul a lansat 15 albume până la destrămarea sa, în 1991, după decesul lui Mercury din cauza maladiei SIDA.

Trupa Queen, a cărei carieră se întinde pe o perioadă de peste 20 de ani, din 1970 în 1991, a fost desemnată în 2007 "cel mai bun grup britanic al tuturor timpurilor", în urma unui sondaj organizat de BBC Radio

Google îşi modifică frecvent logoul pentru a marca evenimente semnificative din istoria universală sau pentru a omagia personalităţi ale culturii, care s-au făcut remarcate pe plan mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici