Google îl omagiază, vineri, pe Hans Christian Andersen printr-o serie de logouri speciale

Google şi-a modificat, vineri, logoul de pe pagina sa principală pentru a marca împlinirea a 205 ani de la naşterea scriitorului danez Hans Christian Andersen, celebru în întreaga lume pentru volumele sale de basme.

104 afișări
Imaginea articolului Google îl omagiază, vineri, pe Hans Christian Andersen printr-o serie de logouri speciale

Google îl omagiază, vineri, pe Hans Christian Andersen printr-o serie de logouri speciale

Pentru a-l omagia pe celebrul scriitor danez, compania de internet americană a afişat pe pagina sa principală cinci noi logouri în care sintagma "Google" devine un decor pentru câteva scene din basmele lui Andersen, printre care se numără şi "Degeţica".

Hans Christian Andersen a fost scriitor şi poet, rămânând celebru în special pentru poveştile sale. Acestea au fost traduse în peste o sută de limbi străine şi continuă să fie publicate în milioane de exemplare în întreaga lume. El s-a născut la Odense, Danemarca, pe 2 aprilie 1805. Cele mai multe surse englezeşti, germane şi franceze folosesc numele întreg - Hans Christian Andersen -, însă în Danemarca şi restul Scandinaviei el este cunoscut ca H.C. Andersen.

Printre cele mai populare basme ale lui Andersen se numără "Crăiasa zăpezilor", "Mica sirenă", "Hainele cele noi ale împăratului", "Degeţica", "Fetiţa cu chibriturile", "Prinţesa şi bobul de mazăre" şi "Răţuşca cea urâtă". În timpul vieţii, Andersen a fost celebrat de membri ai regalităţii scandinave şi aclamat pentru că a adus bucurie copiilor din întreaga Europă. Scriitorul s-a stins din viaţă la 4 august 1875, la Copenhaga.

Pe 2 aprilie, ziua de naştere a lui Andersen, este sărbătorită şi Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii.

Google îşi schimbă logourile cu ocazia sărbătorilor şi a altor evenimente speciale. Recent, Google şi-a modificat logoul pentru a marca Ziua Mondială a numărului Pi (π) şi pentru a-l omagia pe regizorul japonez Akira Kurosawa, la împlinirea a 100 de ani de la naşterea sa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici