Iohannis, la deschiderea Bookfest: Dialogul cultural creează punţi care apropie popoarele

Dialogul cultural creează punţi care apropie popoarele şi ajută statele să îşi consolideze colaborarea, transmite Klaus Iohannis într-un mesaj transmis cu prilejul deschiderii Salonului Internaţional de Carte Bookfest Bucureşti 2024.

Urmărește
112 afișări
Imaginea articolului Iohannis, la deschiderea Bookfest: Dialogul cultural creează punţi care apropie popoarele

Iohannis, la deschiderea Bookfest: Dialogul cultural creează punţi care apropie popoarele

„Am conferit Înaltul Patronaj ediţiei a XVII-a a Salonului Internaţional de Carte Bookfest care se deschide astăzi la Bucureşti, convins fiind că eforturile organizatorilor, participarea numeroasă a autorilor şi a editurilor vor contribui la creşterea interesului publicului pentru carte, literatură şi lectură. Aşa cum ne-a obişnuit, şi în acest an Bookfest are un invitat de onoare. Mă bucur să urez bun venit la Bucureşti scriitorilor şi editurilor din Republica Moldova, ţară cu care împărtăşim cultură şi tradiţii şi care preţuieşte cultivarea limbii române. Dialogul cultural creează punţi care apropie popoarele şi ajută statele să îşi consolideze colaborarea”, transmite Klaus Iohannis.

El afirmă că Bookfest „şi-a clădit o reputaţie solidă ca agoră literară şi profesională, unde autorii, editorii şi traducătorii au avut ocazia să se întâlnească cu personalităţi ale culturii universale, iar cartea românească, să devină mai bine cunoscută în lume”.

„Prin invitarea Republicii Moldova ca oaspete de onoare, Bookfest Bucureşti 2024 promovează unitatea de limbă şi literatură, ca manifestare a unui spaţiu cultural comun. Apreciez iniţiativa Asociaţiei Editorilor din România, care arată şi prin acest eveniment că ţara noastră este şi va rămâne, pe toate planurile, susţinătorul cel mai dedicat al parcursului european al Republicii Moldova, al aderării acesteia la spaţiul de pace şi prosperitate care este Uniunea Europeană. Cetăţenii Republicii Moldova merită să se bucure de toate beneficiile apartenenţei la marea familie europeană, ca o consecinţă firească a asumării valorilor democratice, care, în ciuda vicisitudinilor istoriei, au inspirat o creaţie literară contemporană originală şi valoroasă, îmbogăţind tezaurul nostru cultural comun şi crescându-i prestigiul în Europa şi în întreaga lume.De aceea, prin dezvoltarea relaţiilor dintre edituri şi a solidarităţii dintre creatorii şi publicul de pe ambele maluri ale Prutului, Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2024 reprezintă o expresie importantă a legăturii noastre profunde cu Republica Moldova în această perioadă deosebit de grea. Îi felicit pe organizatori şi pe participanţi şi le doresc să aibă parte de un public numeros şi cald, pentru ca împreună, vorba cronicarului, prin carte să <biruiască gândul>”, încheie Iohannis.

Mesajul a fost prezentat de Sergiu Nistor, consilier prezidenţial - Departamentul Cultură, Culte şi Minorităţi Naţionale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici