Video Marin Moraru - Chipul de copil al comediei. ”Omul acesta nu făcea zgomot. De ce l-a văzut moartea? ” - VIDEO

Actorul Marin Moraru a decedat duminică, 21 august. Mărturiile lui Alexandru Arşinel, Stela Popescu, Claudiu Bleonţ conturează o personalitate artistică discretă, un actor care a creat roluri cu adevărat remarcabile. Cunoscut ca actor de comedie, Marin Moraru nu a stârnit hohotul, ci surâsul inteligent.

4004 afișări

În filmul ”Un comisar acuză”, Ghiţă Petrescu, personajul are o singură replică, mimica transmite totul. Teamă şi curaj, vrea să facă o rugăciune. Sergiu Nicolaescu nu mai este să ne spună cum a ştiut Marin Moraru să joace scenele.

În ”Actorul şi sălbaticii” dădea replica lui Toma Caragiu. Era majordomul care avea grijă de sănătatea actorului Tănase. Era agasant, era chiar mai stăpân decât stăpânul. Toma Caragiu nu mai este să ne dea măcar o replică despre Marin Moraru. Se vede în film tipul creat: ”pârlitul” ajuns majordom. Moldoveanul care vorbeşte franţuzeşte. Sinceritatea fără limite, admiraţia faţă de actorul Tănase.

Operaţiunea ”Monstrul” arată omul calculat, care credibilizează o minciună pescărească. Toma Caragiu iar ne lipseşte astăzi să ne spună o vorbă despre acest monstru al comediei: Marin Moraru. Marin Moraru avea valoarea personajului secundar care are atâta forţă că te doboară de nu te ţii bine pe picioarele propriului talent.

Concurs este cu Iordache, Dinică şi Moraru. O rătăcire a minţilor într-un concurs cu traseu extrem de sigur şi drept. Din toată distribuţia a rămas printre noi Claudiu Bleonţ. ”Omul acesta avea o discreţie şi o forţă cum nu se mai vede acum niciunde în lumea asta coruptă şi zgomotoasă. Îmi pare rău. Nu ştiu de ce l-a văzut moartea. Îmi pare îngrozitor de rău.”

”Toamna bobocilor” - recitalurile Dragăi Olteanu Matei şi Marin Moraru. Povestea tinerilor care vin, după facultate, să practice meseria la ţară. Umorul este al replicilor, al situaţiilor. Ţara nu era gata să-şi primească tinerii. Marin Moraru este marele bărbat în spatele căruia este o femeie de forţă. ”Marinuş, de ce te-ai dus? Cu omul ăsta cu chip de copil am jucat Comedie, cu C mare! Trei generaţii au râs în hohote!”

Alexandru Arşinel, directorul teatrului ”Constantin Tănase, este de-a dreptul stupefiat de moartea lui Marin Moraru. ”Chiar este prea mult. Radu Beligan, acum Marin Moraru. Ce se întâmplă cu actorii noştri, unde se duc?”

Actriţa Stela Popescu nu poate să nu remarce: ”Sunt tristă, sunt supărată. Nu se poate să dispară şi comedianţii. Cine o să ne facă să mai râdem?”

 

 

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici