Video Pastila de lectură. Poeta Ligia Keşişian îţi recomandă romanul “Magicianul”, de John Fowles

  • Ligia Keşişian: „Magicianul” lui John Fowels este o capodoperă a literaturii contemporane
  • Ligia Keşişian: Acum, una dintre puţinele libertăţi permise este literatura
  • Un roman absolut fantastic, evocativ, luxuriant, de senzaţii, misterios
  • Ligia Keşişian a publicat două volume de poezie, este DJ şi curator pentru festivaluri de muzică de film
231 afișări

Ligia Keşişian, poetă

”Traversăm o perioadă în care izolaţi în propriile noastre minţi înţelegem cu atât mai bine importanţa literaturii, a cinematografiei, a muzicii şi a artei în general. Atunci când zonele pe care obişnuiam să le explorăm devin cenuşii, căutăm evadări. Acum, una dintre puţinele libertăţi permise este literatura. O să vă recomand o carte pe care unii dintre voi poate că deja aţi citit-o. Eu am devorat-o de două ori până acum şi mă pregătesc pentru a treia lectură. Este unul dintre acele romane pe care, de îndată ce le-ai terminat, îţi vine să le iei de la capăt.

Este vorba despre «Magicianul» lui John Fowles, o capodoperă a literaturii contemporane iniţial numită «Joaca de-a Dumnezeu», pe bună dreptate şi veţi vedea de ce, după ce o citiţi. E un roman absolut fantastic, evocativ, luxuriant, de senzaţii, misterios, care funcţionează perfect ca un portal către o lume din care nu îţi doreşti să mai ieşi o vreme. «Magicianul» vă ajută pentru o vreme să vă simţiţi de parcă aţi fi plecat pentru într-o lungă pe o insulă mică şi vrăjită din mijlocul Mării Egee. După ce vă întoarceţi în refugiul vostru din realitatea imediată vă recomand, pentru că veţi rămâne o vreme în atmosfera acestei cărţi, vă recomand să citiţi poezie câteva zile. Cei de la Tracus Arte, ca să nu căutaţi prea mult, au o colecţie impresionantă de antologii, de la poeţi români precum Virgil Mazilescu, Mariana Marin sau Ion Mureşan, la poeţi străini precum Anne Sexton sau Frank Bidart. Cu siguranţă veţi da de gustul poeziei dacă veţi încerca aceşti poeţi. Sper să vă bucuraţi din plin de libertăţile pe care vi le pune la dispoziţie lectura”. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici