Peste 400 de evenimente editoriale, la Târgul Gaudeamus

Ediţia de anul acesta a Târgului de Carte Gaudeamus (19 - 23 noiembrie) găzduieşte peste 400 de evenimente, printre care se numără lansarea volumului "O istorie critică a literaturii române", de Nicolae Manolescu, şi dezbateri despre multilingvism şi comunism, au anunţat, luni, organizatorii.

48 afișări
Imaginea articolului Peste 400 de evenimente editoriale, la Târgul Gaudeamus

Peste 400 de evenimente editoriale, la Târgul Gaudeamus (Imagine: Mediafax Foto)

Pe întreaga perioadă a Târgului se va desfăşura campania de strângere de semnături pentru manifestul "Apel la o politică europeană a traducerii", redactat înaintea Stărilor generale ale multilingvismului, reunite la Sorbona, pe 26 septembrie anul acesta.

Târgul, care va fi deschis oficial miercuri, mai găzduieşte expoziţia de machete ale invenţiilor lui Leonardo da Vinci.

Printre evenimentele importante din cadrul Târgului se numără dezbaterea pe tema "Comunismul şi ficţionalizarea lui", care va avea loc miercuri, lansarea volumului "O istorie critică a literaturii române" de Nicolae Manolescu, la editura Paralela 45, joi, şi seminarul "Multilingvismul şi anul european 2008 al dialogului intercultural", organizat de Radio România.

Câştigătorii tombolei vor fi anunţaţi duminică. Printre premiile care pot fi câştigate la tombolă şi oferite de partenerii evenimentului se numără un automobil Dacia Sandero, un laptop şi un radio cu MP3 player.

Sumele rezultate din vânzarea biletelor sunt destinate finanţării parţiale a proiectului "Un Nobel pentru România", iniţiat de Radio România cu prilejul ediţiei din 2006 a Târgului de Carte Gaudeamus.

Este vorba de finanţarea unor debuturi literare sau traducerea unor volume în diferite limbi străine, fapt care poate ajuta la promovarea literaturii române în străinătate.

Fondurile obţinute anul trecut din vânzările de bilete - aproximativ 8.000 de lei - vor fi folosite pentru finanţarea parţială a traducerii în limba germană a volumului "Cel mai bun roman al tuturor timpurilor", de Daniel Bănulescu.

Proiectul care va beneficia de finanţare din banii obţinuţi anul acesta din vânzarea de bilete va fi anunţat pe 24 noiembrie, în cadrul galei Premiilor Gaudeamus.

Gala va avea loc pe 24 noiembrie, în foaierul Sălii de Concerte "Mihail Jora" a Radio România.

Cu acest prilej vor fi decernate cinci trofee Gaudeamus şi premiul pentru cea mai râvnită carte a Târgului.

Printre trofeele Gaudeamus oferite la finalul Târgului se numără Premiul de excelenţă, în valoare de 3.500 de lei, şi premiul Miss Lectura.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici