Russ Solomon, fondatorul Tower Records, a murit în timp ce se uita la televizor la gala Oscar

Russ Solomon, fondatorul lanţului de magazine de muzică Tower Records, a murit la vârsta de 92 de ani, în urma unui infarct, a anunţat fiul acestuia, Michael Solomon, citat de AFP.

145 afișări
Imaginea articolului Russ Solomon, fondatorul Tower Records, a murit în timp ce se uita la televizor la gala Oscar

Russ Solomon, fondatorul Tower Records, a murit în timp ce se uita la televizor la gala Oscar

Russ Solomon, cel care a adus un element de modernitate comerţului cu muzică, a murit duminică noapte, în timp ce se uita la televizor la gala Oscar, în locuinţa sa din Los Angeles.

"Vorbea despre ţinuta cuiva, care i s-a părut urâtă, apoi i-a cerut lui Patti (soţia acestuia, n.r.) să îi mai toarne un whisky", a povestit Michael Solomon, care a adăugat că, până când femeia s-a întors, tatăl său deja murise.

Solomon a înfiinţat Tower Records într-un moment în care, în SUA, discurile muzicale erau vândute în colţurile magazinelor, precum hainele şi gustările.

Creând un spaţiu dedicat iubitorilor de muzică în magazinele sale, Tower Records a ajutat la crearea unei subculturi a acestui tip de comerţ cu discuri, mai ales după ce a deschis filiale în inima industriei, pe Sunset Boulevard din Los Angeles şi în East Village din New York.

Un documentar lansat în 2015, "All Things Must Pass", prezintă, de altfel, istoria imperiului Tower Records.

Tatăl lui Russ Solomon deţinea o farmacie, numită Tower, în Sacramento, unde vindea şi parfumuri, bomboane şi băuturi nonalcoolice.

În 1960, Russ Solomon a deschis primul magazin Tower Records, în Sacramento.

După decenii de profituri solide, Tower Records a intrat, însă, într-o criză, la jumătatea anilor 1990, când a fost surclasat de marii retaileri, precum Walmart, care puteau vinde CD-uri pentru preţuri foarte mici. De asemenea, apăruseră iTunes şi comercianţii online, care au contribuit la adâncirea crizei.

Tower Records a cerut de două ori intrarea sub protecţia legii falimentului şi s-a închis definitiv în 2006.

Magazinele sale nu au fost afectate şi mare parte dintre ele au rămas deschise.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici