- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (17.02.2009, 14:32)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Senatorul Ghişe promite să reia iniţiativa privind ştirile pozitive şi negative
Comisia juridică din Senat a constatat neconstituţionalitatea iniţiativei adoptată de vechiul Parlament care obliga presa audiovizuală să difuzeze un număr egal de teme pozitive şi negative ale ştirilor, dar iniţiatorul, Ioan Ghişe, a promis că va reveni cu o altă propunere, pe aceeaşi temă.
35 afișări

Senatorul Ghişe promite să reia iniţiativa privind ştirile pozitive şi negative (Imagine: Mediafax Foto)
"O să reiau această iniţiativă legislativă în care o să introduc şi criteriile care stabilesc teme pozitive şi cele negative, pentru că miza este mult mai mare decât ne imaginăm. Există studii care demonstrează caracterul nociv al bombardamentului cu ştiri negative. Este o miză mult prea mare, mai ales pentru generaţiile viitoare", a declarat, marţi, în şedinţa comisiei juridice, senatorul Ioan Ghişe.
De asemenea, el a mai spus că argumentele invocate de Curtea Constituţională, care a emis o decizie în iunie 2008 prin care a declarat legea ca fiind neconstituţională, se contrazic.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Victor Piţurcă a fost reţinut de DNA într-un dosar ce vizează achiziţii derulate în perioada pandemiei
-
Kremlinul neagă acuzaţiile lui Boris Johnson privind ameninţările la adresa Marii Britanii
-
Ministrul adjunct de externe al Moscovei: negocierile sunt inutile
-
Şeful NATO îndeamnă Coreea de Sud să îşi intensifice sprijinul militar pentru Ucraina
Colegul său de comisie, senatorul PSD Dan Şova a afirmat că el consideră că legea introduce "o formă de cenzură, care ar fi la mâna unei instituţii ai cărei membri sunt numiţi politic".
"Nu este vorba vorba despre cenzură, pentru că selecţia temelor ar fi făcut-o producătorul de ştiri", a mai arătat Ghişe.
La rândul său, preşedintele comisiei, Toni Greblă (PSD), a opinat că, deocamdată, Parlamentul nu poate reglementa o "asemenea temă, foarte delicată".
"Orice intervenţie a legiuitorului într-un subiect aşa de delicat ar fi interpretat de foarte mulţi drept cenzură", a spus Greblă.
Raportul de constatare a neconstituţionalităţii a propunerii legislative care completa şi modifica Legea audiovizualului 504/2002 a fost adoptat cu 7 voturi "pentru" şi o "abţinere", cea a senatorului PNL Ioan Ghişe, iniţiator alături de fostul senator Gheorghe Funar.
În şedinţa din data de 9 iulie 2008, Curtea Constituţională s-a pronunţat asupra sesizării de neconstituţionalitate a Legii privind completarea art.28 din Legea audiovizualului nr.504/2002, cu următorul cuprins: "Programele de ştiri ale posturilor de televiziune şi radio conţin, în pondere egală, ştiri cu teme pozitive şi, respectiv, negative", constatând, cu majoritate de voturi, că legea este neconstituţională.
Citeşte şi:
Posturile tv şi de radio trebuie să difuzeze, în mod egal, ştiri pozitive şi negative (Video ProTV)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 17:31
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 341. Bombe la Harkov / Ucraina a comandat drone de recunoaştere / Kievul vrea în UE în doi ani / China strânge relaţiile cu Rusia / Ce riscă Polonia şi ţările baltice / Peskov îl face mincinos pe Johnson
-
astăzi, 17:20
INTERVIU ChatGPT, despre războiul din Ucraina: "Consecinţele unui război nuclear dintre NATO şi Rusia ar putea fi devastatoare. Trebuie evitat cu orice cost"