Video Ultimul episod "Top Gear" prezentat de Clarkson, Hammond şi May, vizionat de 5,3 milioane de telespectatori

Ultimul episod al emisiunii "Top Gear" care a fost prezentat de Jeremy Clarkson, Richard Hammond şi James May a fost vizionat de 5,3 milioane de telespectatori britanici ai postului BBC, informează contactmusic.com.

928 afișări

Acel episod special a fost difuzat duminică, între orele 20.00 şi 21.15, în Marea Britanie şi a obţinut 23% share.

Spectatorii au vizionat un montaj de secvenţe care au fost filmate pentru ultimul episod în două părţi din actualul sezon al emisiunii "Top Gear", înainte de demiterea lui Jeremy Clarkson, în urma unei altercaţii cu unul dintre producătorii show-ului TV. În momentul de maximă audienţă, peste 5,8 milioane de britanici au urmărit acest program al postului BBC, luându-şi astfel la revedere de la popularul trio de prezentatori, care a lucrat la această emisiune începând din anul 2003.

După difuzarea episodului, Jeremy Clarkson a publicat următorul mesaj pe Twitter: "Multe mulţumiri pentru tot sprijinul şi încurajările voastre de-a lungul anilor. Sunt trist şi îmi pare rău că s-a încheiat în acest fel".

Cu câteva ore înainte de difuzarea emisiunii, Jeremy Clarkson a acuzat postul BBC, tot prin intermediul unui mesaj pe Twitter, că nu promovează suficient acel ultim episod: "Este ciudat faptul că BBC News minimalizează importanţa ultimului episod «Top Gear» de diseară. Oare directorii de acolo nu-şi doresc o audienţă mare din anumite motive?".

Prezentatorul de radio şi televiziune Chris Evans a fost desemnat recent în calitate de prezentator principal al emisiunii "Top Gear", al cărei următor sezon va fi difuzat anul viitor. Potrivit presei britanice, Chris Evans a semnat un contract pe trei ani şi va prezenta o versiune diferită a show-ului TV, alături de alţi coprezentatori, ale căror nume nu au fost deocamdată anunţate.

Casele de pariuri britanice au început deja să mizeze pe eşecul lui Chris Evans. Casa William Hill oferă o cotă de 1/2 pentru ipoteza în care primul episod prezentat de Evans va obţine o audienţă mai mică decât ultimul episod prezentat de Clarkson. Cota pentru situaţia contrară este de 6/4.

Alte surse spun că prezenţa lui Chris Evans în această emisiune va atrage un număr mai mare de telespectatoare, care au refuzat să urmărească această emisiune în trecut, din cauza unor comentarii sexiste făcute de Jeremy Clarkson.

BBC a anunţat, pe 25 martie, că a decis să nu reînnoiască contractul lui Jeremy Clarkson pentru "Top Gear", după ce starul acestui show fusese suspendat pe 10 martie, ca urmare a unei dispute violente a acestuia cu producătorul Oisin Tymon.

Potrivit lui Tony Hall, directorul general al corporaţiei britanice de media, această decizie nu a fost luată cu uşurinţă. Hall a precizat însă că "a fost depăşită o limită" şi acest lucru nu poate fi "trecut cu vederea", potrivit bbc.com.

La fel ca în cazul lui Jeremy Clarkson, contractele lui James May şi Richard Hammond cu BBC s-au încheiat şi ar fi trebuit renegociate. Însă aceştia au refuzat să revină în postura de prezentatori ai "Top Gear" fără Clarkson.

Jeremy Clarkson este celebru pentru remarcile sale explicite şi atitudinea acerbă împotriva conceptului de "corectitudine politică".

Anul trecut, Jeremy Clarkson a primit un avertisment final din partea BBC, după ce a fost acuzat că a folosit o expresie rasistă în timp ce filma un episod din emisiunea "Top Gear". Acel incident a fost cel mai recent dintr-o serie mai lungă de momente controversate - intens comentate şi criticate - în care a fost implicat starul britanic.

Pe de altă parte, pe 16 iunie, BBC a anunţat oficial că prezentatorul de radio şi televiziune Chris Evans va prezenta emisiunea "Top Gear", în locul lui Jeremy Clarkson.

Chris Evans a semnat un contract pe trei ani şi va începe filmările pentru noul sezon "Top Gear" peste câteva săptămâni, a precizat BBC.

Noul prezentator de la "Top Gear", pasionat de automobile, s-a declarat extrem de încântat de faptul că a intrat în echipa acestui show TV, despre care a spus că este emisiunea sa preferată.

"Vă promit că voi face tot ce voi putea pentru a respecta lucrurile care au mers bine în trecut şi pentru a duce acest show TV mai departe", a adăugat Chris Evans.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici