Video CONFERINŢA MEDIAFAX: Jianu - Vrem să facem parcuri turistice, după modelul celor industriale, să dăm facilităţi fiscale - VIDEO

Ministrul IMM-urilor, turismului şi mediului de afaceri, Florin Jianu, vrea să înfiinţeze parcuri turistice, după modelul celor industriale, care să beneficieze de facilităţi fiscale, pentru a încuraja investiţiile, inclusiv în cazinouri sau terenuri de golf, pentru a atrage mai mulţi turişti.

202 afișări

"Şi ieri am avut o întâlnire pentru creionarea ajutorului de stat pentru turism. S-au făcut câteva progrese. Din discuţia cu Ministerul Finanţelor, schema poate fi extinsă la toate investiţiile în turism, care crează noi locuri de muncă şi în infrastructura de agrement. Lucrăm cu Ministerul Finanţelor şi cu Consiliul Concurenţei, iar în foarte scurt timp o vom avea activă. Aş vrea să se facă foarte repede, dar sunt foarte multe institiţii implicate, de aceea lucrurile merg mai încet”, a spus vineri Jianu, la Conferinţa MEDIAFAX talks About SMEs.

El a arătat că intenţionează să introducă ideea creării unor parcuri turistice, după modelul parcurilor industriale, care ar putea beneficia de facilităţi fiscale, astfel să fie încurajate investiţiile în turism.

"Ne gândim similar ca parcuri industriale să introducem un concept nou, crearea de parcuri turistice în anumite zone şi să oferim o serie de facilităţi şi să încurajăm investiţiile în dezvoltarea infrastructurii de cazare, de agrement. Mă refer la investiţiile în caziouri, în terenuri de golf. Această abordare măreşte gradul de ocupare şi sezonul turistic. După cum vedeţi suntem în 20 iunie şi vedeţi ce vreme este. Trebuie să fim proactivi, să ne gândim şi la alte tipuri de instrumente pentru a atrage turişti", a explicat Jianu.

Jianu a anunţat în luna aprilie intenţia de a realiza scheme de ajutor de stat pentru turism, litoralul urmând să fie unul din proiectele pilot. El preciza la acea vreme că din '89 şi până în prezent nu au existat asemenea scheme de ajutor de stat în turism, deşi sunt posibile, adăugând că nu este necesară aprobarea Comisiei Europene în acest sens, ci doar informarea acesteia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici